Apie 11.14 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kas Verkių gatvėje esančioje upėje, netoli Verkių malūno, skęsta vaikas.

Į įvykio vieną išskubėjo gelbėtojai su valtimi, trys ekipažai ir policijos pareigūnai.

Atskubėjus pagalbai paaiškėjo, kad skendo ne vienas, o du vaikai. Vieną ištraukė netoliese atsitiktinai atsidūręs žmogus, vaikas perduotas medikams.

Kito vaiko iškart surasti vandenyje nepavyko, vaikas jau buvo paniręs, tad mažylio ieškojo narai.

Policijos pareigūnams medikai pranešė itin skaudžią žinią. Pirmasis iš vandens ištrauktas vaikas neišgyveno. Pirminiais duomenimis, pirmasis iš vandens ištrauktas apie 2-ejų metų vaikas.

Antro vaiko narai ieško vandenyje.

Papildyta 12.31 val.: Gelbėtojai informavo, kad 12.20 val. surasta ir antra negyva mažylė, kuri dar jaunesnė, už savo pirmąją sesutę, jai vos vieneri.

Pareigūnams ėmus aiškintis aplinkybes, įtarimai ėmė krypti kraupia linkme. Šalia vietos, kur nuskendo vaikai, rasta neadekvačiai besielgianti moteris, vaikų mama, gimusi 1985 metais.

Moteris negalėjo paaiškinti, ką ji veikė su vaikas tokioje vietoje, kur net nėra maudyklos ar gero priėjimo prie vandens.

Moters būklę aiškinasi medikai. Pirminiais duomenimis, vaikus į vandenį panardino pati mama, tačiau nėra aišku, ar ji suvokia savo veiksmus.

Papildyta 12.55 val.: Moteris po įvykio buvo perduota medikams. Pirminiais duomenimis, prie vaikų gelbėjimo operacijos prisidėjo ir baidarėmis plaukę žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)