Tai DELFI patvirtino Alytaus apskrities policijos komisariate. „Atvykusi greitoji dar jį bandė gaivinti, bet nepavyko, jo mirties aplinkybės paaiškės po skrodimo“, – sakė policijos budėtojai.

1973 m. gimęs I. Bartkevičius yra buvęs ilgametis futbolo klubo „Dainava” futbolininkas. Jo brolis Nerijus yra buvęs šios komandos kapitonas, jis iki šiol nėra nutraukęs sportininko karjeros.

Į policijos komisariatą I. Bartkevičius buvo iškviestas kaip liudytojas – policijoje jis mirė 14.15 val.

Tragedija policijos komisariate sukrėtė futbolininko artimuosius ir draugus – jie neabejoja, kad pareigūnai gali bandyti slėpti tikrąsias įvykio, nutikusio policijoje, aplinkybes. Jiems apie I. Bartkevičiaus mirtį buvo pranešta po kelių valandų.

„Manome, kad jam buvo daromas spaudimas, mes negalime gauti jokios informacijos, nes policijoje mums nieko nesako, – DELFI sakė buvusio futbolininko giminaitis. – Mums aiškino, kad jis susijaudino, bet mes manome, kad žmogui buvo daromas spaudimas, kad pasakytų, ką reikia, bet tai – nesąmonė. Kam išsikviesti į komisariatą nekaltą žmogų? Aš to nesuprantu. Žmogus buvo sportuojantis, daug metų žaidęs už Alytų.“

Anot jų, I. Bartkevičius buvo iškviestas į policiją, tačiau jokio nusikaltimo nepadarė, tyrėjai norėjo jį apklausti tik kaip liudytoją.

„Taip, yra buvęs kažkoks įvykis, kažkoks žmogus iškrito, bet jis su ta istorija nesusijęs, jis visiškai nekaltas“, – sakė vienas mirusio sportininko giminaitis.

Pasak jo, I. Bartkevičius pastaruoju metu sirgo diabetu, bet tai buvo visą gyvenimą, jam liga netrukdė žaisti futbolo.

Alytuje gyvenęs vyras buvo nutraukęs futbolininko karjerą, tačiau vis tiek nuolat sportavo.

Alytaus apskrities policijos viršininkas Česlovas Mulma atsisakė komentuoti šį įvykį.

Tuo metu Alytaus vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė DELFI patvirtino apie I. Bartkevičiaus mirtį. Pašnekovės teigimu, liudytojas sveikatos sutrikimais pasiskundė jau prieš apklausą.

„Jis buvo iškviestas apklausai ikiteisminiame tyrime kaip liudytojas, - pasakojo atstovė spaudai. - Dėl sveikatos sutrikimų jam pasidarė bloga, buvo iškviesti medikai, tačiau jie padėti jam jau nebegalėjo.“

Pasak K. Janulevičienės, pirminė mirties priežastis dar nenustatyta. Tačiau jau dabar žinoma, kad atėjęs į apklausą vyras pasiskundė, jog jaučiasi blogai. I. Bartkevičius prašė, kad jam duotų cukraus. Remiantis atstovės žodžiais, tyrėjai bandė padėti I. Bartkevičiui, davė cukraus ir kvietė medikus.

„Mano žiniomis, jis sirgo diabetu, gali būti daromos prielaidos, kad prasidėjo kažkoks priepuolis. Reikia laukti medikų išvadų“, - sako atstovė spaudai.

Anot K. Janulevičienės, tyrėją, kuri turėjo apklausti I. Bartkevičių, ištiko šokas, nes vyras numirė jos darbo vietoje.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, taip pat pirmadienį paaiškės, ar bus aiškinamasi, ar pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

Šeštadienį Alytaus apskrities policija išplatino pranešimą apie šį įvykį.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą sausio 15 d., apklausos metu, mirusio 42-ejų metų alytiškio artimiesiems.

Sausio 15 d., 13 val., į apklausą pas Alytaus miesto ir rajono kriminalinės policijos vyriausiąją tyrėją liudytoju buvo iškviestas 42-ejų metų Alytuje gyvenantis vyriškis. Pareigūnei pradėjus pildyti apklausai būtinus dokumentus, vyriškis pasiskundė, kad jaučiasi blogai. Tyrėjai jis pasakė, kad serga diabetu ir, kad jam būtinai reikia kažko saldaus, geriausia cukraus. Jam padavus cukraus situacija nepagerėjo, jis pradėjo svirduliuoti ir kristi nuo kėdės. Pareigūnė nedelsiant pakvietė pagalbą, buvo iškviesti medikai (pirmasis ekipažas iškviestas 13.36 val., antrasis 13.44 val.). Mirštantį vyriškį gelbėjo ir Alytaus apskr. VPK Areštinėje dirbanti bendruomenės slaugytoja. Vyro gaivinimas vyko apie 30 min., deja, jo išgelbėti nepavyko, medikai konstatavo mirtį.

Alytaus apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo. Kodėl taip staigiai mirė vyriškis paaiškės po ekspertizės.

Į apklausą, liudyti, vyriškis buvo iškviestas dėl praėjusių metų gruodžio 9 d., naktį, jo bute, Alytuje, įvykusio įvykio, kurio metu dėl neatsargumo, iš balkono iškrito jo 48 metų draugas. Tą naktį pagal iškvietimą atvykę Alytaus apskr. VPK pareigūnai, vyriškio bute rado šaudmenį. Todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis. Vėliau paaiškėjo, kad į svečius užsukęs ir iš balkono iškritęs vyriškis yra medžiotojas, o rastas šaudmuo iškrito iš jo medžioklės kostiumo. Todėl buto savininkui negrėsė jokia atsakomybė, o apklausos metu turėjo būti įforminti dokumentai, reikalingi ikiteisminiam tyrimui.