Valstybinį kaltinimą palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro teigimu, anksčiau už narkotinių medžiagų neteisėtą disponavimą Vokietijoje teistas ir šiemet vėl sulaikytas kaltinamasis prisipažino gabenęs kontrabandą – kompiuterines detales, kuriose yra brangiųjų metalų, bet neigė ką nors žinojęs apie jam patikėtą paslėptų narkotinių medžiagų siuntą. Tačiau ikiteisminį tyrimą atlikę Muitinės kriminalinės tarnybos tyrėjai nustatė, kad už narkotinių medžiagų siuntą vairuotojui buvo pažadėta sumokėti pusantro tūkstančio eurų.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro teismui perduotoje baudžiamojoje byloje, tolimųjų reisų vairuotoju dirbantį kaltinamąjį kovo mėnesį kelyje Panevėžys–Daugpilis sustabdę muitinės pareigūnai rado daugiau kaip 55 kg narkotinės medžiagos – kanapių dervos (hašišo). Neteisėtą krovinį vairuotojas per valstybės sieną (Obelių pasienio kontrolės punktą) siekė išgabenti į Latvijos Respubliką, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Vilkiko slaptavietėse buvo rasti 28 briketai narkotinių medžiagų, supakuotų į knygos dydžio ir dviejų kilogramų svorio paketus. Juodojoje rinkoje toks narkotinių medžiagų kiekis kainuotų apie du milijonus litų.

Valstybės kaltintojas prašė teisiamajam paskirti vieneriais metais griežtesnę – 13 metų laisvės atėmimo bausmę ir taikyti išplėstinį turto konfiskavimą.

Baudžiamasis kodeksas už narkotinių medžiagų gabenimą kontrabanda numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų, už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu – iki penkiolikos metų.