Policija informuoja, kad Tomas Augys, grįžęs į namus, išgirdo veikiančią kaimyno namo signalizaciją. Kadangi gerai pažįsta šio namo šeimininkus, atkreipė dėmesį į jų namo kiemą ir pastebėjo čia vaikštantį nepažįstamą vyriškį. Šis iš karto sukėlė įtarimą. Pirmiausia T. Augiui į akis krito tai, kad asmuo mūvi juodas pirštines. Paklaustas, ką jis veikia svetimame kieme, nepažįstamasis paaiškino, kad yra namo šeimininkų giminaitis ir laukia grįžtančių šeimininkų.

Nebaigęs pokalbio, vyriškis stryktelėjo per kitų kaimynų tvorą ir puolė bėgti. T. Augys pradėjo vyriškį vytis automobiliu.

Apvažiavęs gyvenamų namų kvartalą, bėglį pastebėjo ir privažiavęs pareikalavo sustoti. Tačiau šis nepakluso: ant važiuojamos kelio dalies numetė maišelį su pavogtais alkoholiniais gėrimais ir puolė į kojas. Tačiau netoli nubėgo – Tomas vagį pasivijo ir suspaudė glėbyje. Pro šalį važiuojančio automobilio vairuotojo jis paprašė sustoti ir iškviesti policiją.

Atvykusiems pareigūnams vagis neneigė, kad išdaužė langą ir, įsibrovęs į namą, pavogė keturis butelius alkoholinių gėrimų.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis - nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 46-ių metų vyras uždarytas į areštinę.
Šiaulietis sulaikė pas kaimyną įsibrovusį vagį