Likimą spręs medikai

Medikai konsatavo, kad A. Beras nusikaltimo metu negalėjo kontroliuoti savo veiksmų. Tai yra esminis momentas byloje.

"Dabar viskas yra medikų rankose", - teigė prokuroras Andrius Kiuršinas.

Beveik neabejojama, kad A. Berui skirtas priverstinis gydymas. Kokios trukmės - kol kas neaišku. Formaliai yra tikimybė, kad jei medikai konstatuos, jog A. Beras yra pasveikęs, jis gali būti paleistas į laisvę.

Sukrėtė visą Lietuvą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras A. Kiuršinas priėmė nutarimą perduoti bylą teismui dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo A. Berui. Jis šių metų sausio 2 dieną į šulinį įmetė du savo mažamečius vaikus, kurie dėl bendro kūno atšalimo ir prigėrimo vandenyje mirė.

Pagrindu taikyti priverčiamąsias medicinos priemones tapo Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos ekspertizės akte nurodyti duomenys, kad vyras tiek nusikaltimo padarymo metu, tiek šiuo metu negalėjo ir negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti.

Remiantis ekspertizės išvadomis, A.Berui reikalingas priverčiamųjų medicinos priemonių taikymas, rekomenduojamas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigos griežto stebėjimo sąlygomis. A. Beras šiuo metu gydomas Rokiškio ligoninėje.

Šis nutarimas kartu su visa baudžiamosios bylos medžiaga perduotas Kauno apygardos teismui. Anksčiau prokuroras A.Kiuršinas yra sakęs, kad atlikus ikiteisminį tyrimą „surinkta pakankamai duomenų, kurie pagrindžia kaltinamojo kaltę“. Detalesnės informacijos, susijusios su asmens psichine būkle, prokuratūra neteikia, tačiau prokuroras yra minėjęs, jog „alkoholis šiems psichikos sutrikimams turėjo įtakos“.

Pirmadienį byla nepradėta negarinėti, nes neatvyko būtini proceso dalyviai - nuknetėjusioji vaikų mama bei medicinos ekspretė.

Lietuvą metų pradžioje - sausio 2-ąją - sukrėtė tragedija, kuomet viename vienkiemyje tėvas į šulinį sumetė du vaikus. Paaiškėjo, kad nusikaltimą įvykdęs tėvas pripažintas nepakaltinamu, o likę gyvi du vaikai jau neauga su mama. Kokias priemones skirti A. Berui spręs Kauno apygardos teismas.

DELFI primena, kad iškart po Naujųjų Saviečių kaime nutiko kraupi tragedija: būdamas blaivus A. Beras įmetė savo 2 metų berniuką ir kelių mėnesių mergaitę į šulinį. Prieš tai vyras iš namų išvarė sugyventinę Liną. Atvykę pareigūnai ir medikai į šulinį sumestiems vaikams niekuo nebegalėjo padėti.