„Tai buvo įprasti mūsų meilės žaidimai“, – pareiškė sutuoktiniai.

Menininkų poros sadomazochistinės meilės nuotykiai tapo žinomi ne tik policijos ir prokuratūros pareigūnams, bet ir teismo darbuotojams – Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje sutuoktinė savo vyrą apkaltino išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu.

Kai byla atsidūrė ant ilgametę patirtį turinčio teisėjo stalo, šis nutarė, kad pernelyg intymūs šeimos klausimai bus nagrinėjami uždaruose posėdžiuose. O kai bylą išnagrinėjo, paskelbė, kad nebuvo jokio išžaginimo – moteris iš keršto, kad vyras susirado meilužę, jį apkaltino seksualine prievarta.

Vis dėlto, teisėjas nutarė, kad vyras savo žmonai sukėlė fizinį skausmą ir už tai jam skyrė šešių mėnesių trukmės viešuosius darbus – nuteistasis įpareigotas neatlygintinai išdirbti 20 val. per mėnesį.

Už grotų teismo baigties laukęs vyras buvo paleistas tiesiog teismo salėje, o nuosprendis, kuriuo vyras buvo nuteistas dėl fizinio skausmo sukėlimo, jau įsiteisėjo – jo aukštesnės instancijos teismui neskundė nei valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė, nei nukentėjusiąja pripažinta vyro žmona.

Oficialiai Rusijos pilietybę turintis, bet Vilniuje gyvenantis vyras buvo nuteistas dėl to, kad praėjusių metų rugpjūčio 12 d., apie 17 val., Vilniuje, savo namuose, vonios kambaryje sutuoktinę išplakė diržu ir elektros laidu, taip nežymiai jai sutrikdęs jos sveikatą.

Tuo metu ikiteisminio tyrimo metu vyrui buvo pateikti kaltinimai dėl išžaginimo – esą tuo metu jis, ketindamas tenkinti savo lytinę aistrą, sutuoktinei nurodė nusirengti nuogai, atsiklaupti ant kelių ir klūpint eiti per kambarį.

„Kambaryje jis virve surišo nukentėjusiajai už nugaros rankas, atimdamas jai galimybę priešintis, liepė sėstis ant butelio, įsikišti jį į makštį, – buvo rašoma prokurorų surašytame kaltinamajame akte. – Nukentėjusiajai klūpint kaltinamasis grasino pradurti jai krūtų spenelius, segė jai į krūtis, krūtų spenelius medinius skalbinių segtukus, diržu ir laidu mušė jai per sėdmenis ir nugarą.

Prokurorai teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu surinko duomenų, jog po šių sadomazochistinių veiksmų vyras moterį seksualiai prievartavo ir išžagino.

Su šiais kaltinamajame akte nurodytais teiginiais teisme nesutiko nei kaltinamasis, nei nukentėjusiąja pripažinta jo žmona.

Vyras teigė, kad su žmona susituokė dar prieš 7 metus, jie iki šiol gyvena kartu, bet jam dažnai tenka grįžti į Rusiją, kur gyvena sunkiai serganti motina.

„Pernai sužinojau, kad žmona man buvo neištikima su kitu vyru, dėl to mūsų santykiai tapo labai įtempti, – teigė kaltinamasis. – Tą rugpjūčio dieną, kai jau buvo grįžęs iš Rusijos, nutariau su žmona aptarti mūsų santykius – pokalbis buvo sunkus, bet buvau pasiryžęs jai atleisti.“

Jis neslėpė, kad pokalbio metu nesusitvardė ir griebęs elektros laidą bei diržą išplakė žmoną per užpakalį. „Ji apsiverkė, pripažino, kad man buvo neištikima, mes susitaikėme“, – sakė vyras.

Kaltinamasis teigė, kad susitaikymo proga su žmona nutarė pasimylėti – žmona iš pradžių jam imitavo oralinį seksą, o po to jis, kaip jiems buvo įprasta ir kaip patikdavo sutuoktinei, į jos krūtis įsegė medinius segtukus, surišo rankas, paguldė ant grindų ir pasimylėjo.

„Vėliau išsimaudėme vonioje, pavakarieniavome ir kartu praleidome likusį vakarą“, – sakė jis.

Tokius jo parodymus teisme patvirtino sutuoktinė, pripažinusi, kad vyrui buvo neištikima. Tačiau ji taip pat nurodė, kad pareiškimą policijai dėl sužalojimo parašė tik dėl to, jog netrukus sužinojo, kad ir vyras jai buvo neištikimas.

„Todėl parašiau pareiškimą, kad jis mane sumušė – tai buvo mano kerštas“, – sakė ji.

Moteris tikino, kad apšmeižė sutuoktinį, kai teigė, jog jis ją seksualiai prievartavo ir išžagino. „Tai buvo įprasti mūsų meilės žaidimai“, – moteris prisipažino mėgstanti neįprastą seksą.