Maidstone’o Karūnos teismas paskelbė nuosprendį 27 metų Peteriui Simmonsui, kuris pripažintas kaltu dėl keturių sukčiavimo atvejų ir 388 000 svarų sterlingų pasisavinimu apgaulės būdu.

Britui skirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Įdomu tai, kad vyras savinosi savo mirusios motinos brangenybes ir tėvo pensijai skirtas santaupas, kuris, sąskaitoms ištuštėjus, buvo priverstas nutraukti pensiją ir grįžti į darbą.

Šeima turėjo verslą, kurio finansus anksčiau tvarkė Peterio Simmonso motina, jai 2014-ųjų spalį mirus šis darbas buvo pavestos sūnui, jam patikėtos bankinės operacijų, atlyginimų ir mokesčių mokėjimas.

Gavęs prieigą prie pinigų vyras ėmė sukčiauti – nustatyta, kad jis per trejus metus atliko net 597 bankinius pavedimus iš savo tėvo asmeninės sąskaitos, pervedimų sumos svyravo nuo 10 iki 4 000 svarų sterlingų.

Peteris Simmonsas šias operacijas atlikdavo apsimetęs banko investuotoju Paulu Newmanu, klastodavo sąskaitų išrašus.

Tėvo pinigai buvo naudojami bankiniams pavedimams į internetinių lošimų svetainę (1469 pavedimai), 207 kartus pinigai ten pervesti iš įmonės sąskaitos.

Lyg to būtų maža, vyras paėmė ir užstatė savo velionės motinos papuošalus.

Už pinigus jis nusipirko 80 000 svarų sterlingų vertės visureigį „Range Rover“, prabangų laikrodį, o kai giminaičiai paklausė – už ką – vyras pasigyrė, jog pinigų išlošė.

Kurį laiką nei tėvas, nei brolis, nei sesuo neįtarė, kad vyksta kažkas blogo.

Klasta išaiškėjo 2018-ųjų gruodį, kai tėvas su sūnumi kartu nuvyko į banką – tada ir paaiškėjo, kad investuotojas Paulas Newmanas neegzistuoja, o iš saugyklos banke paimtos mirusios moters brangenybės.

Bankas „Barclays“ atlygino 321 tūkst. nuostolį tėvui, kurio pinigus tvarkė neegzistuojantis žmogus.