Prokuratūra praneša, kad incidentas, per kurį buvo nužudytas žmogus, įvyko šių metų kovą. Kaltinamasis po telefoninio pokalbio atvyko į moters, su kuria gyvena pastaruosius dešimt metų, tėvo namus ir iš nelegalaus medžioklinio šautuvo vieną kartą šovė į kambaryje sėdėjusį šeimininką. Šis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai.

Kaltinamasis buvo sulaikytas ankstų kitos dienos rytą, jam buvo nustatytas 1,82 promilės girtumas. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ir tai, kad šias nusikalstamas veikas įvykdė būdamas recidyvistas, t. y. neišnykus paskutiniams teistumams. Savo kaltę įtariamasis pripažino visiškai, nors ir negalėjo įvardinti tokio savo poelgio motyvų.

Kaltinamojo gyvenamojoje vietoje rasta įvairių šovinių, švininių šratų, kurie gali būti naudojami kaip šovinių sudedamoji dalis, peilis-durklas, kuris gali būti tvirtinamas prie ginklo, pneumatinis ginklas su optiniu įrenginiu.

Niekur nedirbantis, pagrindinį išsilavinimą turintis 45 metų vyras anksčiau keturis kartus teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, tame tarpe ir savo šeimos nariui.

Baudžiamajame kodekse už nužudymą numatytas laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų, už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją