Pareigūnai informuoja, kad reido metu iš viso sustabyti 155 automobilius ir visų jų vairuotojams alkoholio matuokliu patikrino blaivumą.

Nors pareigūnai nuolat kontroliuoja vairuotojus ir visada baudžia jų akiratin pakliuvusius pažeidėjus, vis tik pasitaiko piliečių, kurių neatgraso nei tūkstantinės baudos, nei iškilusi grėsmė savo ir kitų eismo dalyvių saugumui. Tad ir šį kartą, prevencinės priemonės metu, Telšiuose, Muziejaus g., pareigūnai demaskavo iš ryto lengvai apgirtusį telšiškį, nepabūgusį sėsti prie automobilio vairo.

0,58 promilės „įpūtęs“ 55 metų „Audi 80“ vairuotojas, kaip jis pats teigė, iš vakaro buvo išgėręs alaus. Lengvai apgirtusiam vairuotojui gresia administracinė atsakomybė – bauda iki 1 500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki 1,5 metų.

Kaip pasakojo Telšių apskr. VPK Kelių policijos viršininkas Dainius Razminas, tokio pobūdžio prevencinės priemonės vykdomos sistemingai. Ypač jų padaugės švenčių metu, kai keliuose eismo dalyvių kontrolė bus itin griežta. Tad visi vairuotojai raginami elgtis atsakingai ir pavartojus alkoholio ne sėsti už automobilio vairo, o esant būtinybei, išsikviesti taksi automobilį. „Rūpinkitės savo pačių ir kitų eismo dalyvių saugumu ir pasistenkite, kad artėjančios šventės būtų ramios ir saugios, o šventinės nuotaikos nedrumstų dėl jūsų pačių neatsakingo elgesio susidariusios problemos“, – dėstė D. Razminas.