Apžiūrėjusi baseino patalpas darbuotoja pamatė, kad išdaužyta mažiausiai 12 langų.

Pirmadienio rytą mokykla kartu su policija pradėjo aiškintis, kas nuniokojo baseino patalpas. Keturi 13-14 metų tos pačios mokyklos mokiniai neneigia, kad tai padarė jie – du vaikai langus daužė, o du žiūrėjo. Iškviesti vaikų tėvai.

Vieno chuligano motina mano, kad sūnus nekaltas, nes langų nedaužė, o tik stovėjo šalia. Taip ji pasakė mokyklos vadovei.

Prasikaltusių 6-8 klasių mokinių elgesį nagrinės psichologai.

Vaikai aiškina, kad langus jie išdaužė iš neturėjimo kuo užsiimti laisvalaikiu.

Mokyklos direktorė Virginija Stanienė sakė, kad toks paaiškinimas jai nepriimtinas, pedagogė nori žinoti, kas sukėlė vaikų agresiją – esą visi šie berniukai iki šio incidento nebuvo pagarsėję kaip neklaužados ar linkę nusikalsti.

Mokyklos direktorės teigimu, langai daužomi ne pirmą kartą. Iki šiol nėra pavykę pagauti, kas tai daro. Pedagogė sakė , kad dabar negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, kad ir anksčiau langus daužė tie patys vaikai.

Mokyklos vadovė kelis kartus kreipėsi į Telšių savivaldybę, kad būtų skirta lėšų stebėjimo kameroms įrengti, tačiau iš savivaldybės vis ateina atsakymas, kad tam nėra lėšų. Kiek kainuos langų pakeitimas, mokykla skaičiuoja.

Kaip bus nubausti paaugliai, spręs ir mokykla, ir policija.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)