Vasario 1-osios rytą 25 metų Šiaulių gyventoja nuėjo prie vieno Tilžės g. esančio prekybos centro susitikti su mobiliojo telefono pirkėju, su juo prieš tai bendravo per „Facebook“.

Mergina „Šiaulių internetinio turgelio“ paskyroje buvo paskelbusi apie savo mobiliojo telefono pardavimą. Į susitikimą atėję du vaikinai paėmė į rankas mobilųjį telefoną apžiūrėti ir staiga pradėjo bėgti.

Į įvykio vietą atvykęs policijos ekipažas pasitelkė parduotuvės vaizdo stebėjimo kameras, socialinius tinklus ir aptiko vieno įtariamojo pėdsakus. Jie atvedė į Šiauliuose esantį prekybos centrą. Per sulaikymo operaciją į policijos pareigūnų rankas pateko abu įtariamieji.

Paaiškėjo, kad tai – policijos ieškomi asmenys. 23 metų Radviliškio rajono gyventojas buvo ieškomas, nes vengė pareigos išlaikyti savo vaiką, o kartu su juo buvusio penkiolikmečio šiauliečio paieška buvo paskelbta dėl to, kad ne pirmą kartą buvo pabėgęs iš globėjų.

Pas vieną įtariamųjų rasta 90 eurų. Tiek buvo likę iš pinigų, gautų už lombarde užstatytą pavogtąjį telefoną. Nuskubėję į miesto centre esantį lombardą, pareigūnai rado ir patį telefoną.

Abiem sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl vagystės. Teismas mėnesiui sankcionavo Radviliškio gyventojo suėmimą, o šiaulietis buvo perduotas globėjams.

Baudžiamoji byla jau baigta. Vasario 12 d. turėjo įvykti teismo posėdis, bet nepilnametis į jį neatvyko, nes ir vėl pasišalino iš globos namų, paauglys yra ieškomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją