Iš viso rugpjūčio mėnesį Ukmergės r. policija sulaukė 14 panašaus pobūdžio pranešimų.

Dažniausiai buvo skambinama į TEO laidinius telefonus. Telefoniniai sukčiai jau sukurpė šiek tiek kitokį pasakojimą. Skambinantis asmuo pristato giminaičiu, draugu ar chirurgu ir aiškina neva anūkas, sūnus, kitas artimas asmuo yra ligoninėje, iškilusi didelė grėsmė gyvybei, ruošiamasi operuoti, todėl reikalingi pinigai.

Taip pat užregistruotas vienas atvejis, kai skambinusysis prisistatė pareigūnu. Buvo aiškinama, kad, pasinaudojus gyventojo sąskaita, buvo plaunami pinigai, todėl apsimetėlis reikalavo padiktuoti elektroninės bankininkystės duomenis.

Laimei, gyventojai jau nebėra tokie patiklūs ir ant sukčių mesto kabliuko nė vienas neužkibo, praneša Vilniaus apskrities policija.

Policija dėkinga gyventojams, kurie, sulaukę apsimetėlių skambučių, apie tai praneša. Ši informacija yra kaupiama ir analizuojama.

Policija dar sykį ragina gyventojus būti apdairiais ir išmintingais, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos ar kitų tarnybų pareigūnai, medikai, paskambinę telefonu, niekuomet neprašo perduoti grynųjų pinigų, padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų banko operacijų.

Policija pataria: paskambinusiems nepažįstamiems asmenims, kad ir kuo prisistatytų, neatskleisti savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. O kilus įtarimui, kad paskambino sukčius, nedelsiant skambinti į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Apie tokius sukčiavimo atvejus būtina pasikalbėti su savo vaikais ar vyresnio amžiaus artimaisiais.