Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro kontroliuojamas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 m. pavasarį Lietuvos kriminalinės policijos biure gavus informaciją iš Švedijos Karalystės apie sulaikytą Lietuvos vilkiką su labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Anot prokuratūros, užsienio šalies muitinės pareigūnai sunkvežimyje ir puspriekabėje įrengtose slėptuvėse rado per 308 kg kanapių dervos (hašišo).

Ikiteisminio tyrimo meti gautais duomenimis, kaltinamasis Ž. Ž. 2019 m. pabaigoje su kitose šalyse esančiais bendrininkais subūrė organizuotą nusikalstamą grupę, kuri turėjo gaminti ir iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą sistemingai neteisėtai gabenti labai didelius kiekius kokaino ir kanapių dervos (hašišo).

Gabeno ir kokainą

Tyrimo metu nustatyta, kad, be 308 kg kanapių dervos (hašišo) gabenimo, nuo 2019 m. pabaigos iki 2021 m. kovo mėnesio Ž. Ž. ne mažiau kaip per keturiolika kartų organizavo apie 700 kg narkotinės medžiagos (kokaino) neteisėtą gabenimą iš Nyderlandų Karalystės į Prancūzijos Respubliką.

Vien už paskutinį, 2021 m. kovo mėnesio, 70 kg kokaino gabenimą, dėl kurio Prancūzijos pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, buvo perduoti per 1,2 mln. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, tyrimą kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Prancūzijoje ir Švedijoje taip pat buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl šių sunkių nusikaltimų ir dalis organizuotos grupės narių jau išgirdo teismo nuosprendžius.

Šie nusikaltimai buvo išaiškinti Lietuvos prokurorams ir LKPB pareigūnams aktyviai bendradarbiaujant su Europolo, Eurojusto atstovais, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos ir kitų šalių teisėsaugos pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją