Moteris taip pat pripažino, kad 250 fenazepamo tablečių buvo paslėpusi savo striukės rankovėse bei servetėlėse rankinėje, o kitus vaistus – nuo kosulio, citramoną bei valerijono tabletes įgrūdo į kojines, o lašiukus nuo širdies – liemenėlėje.

Nuoširdi atgaila moteriai padėjo išsaugoti laisvę – Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Klaipėdos teisėjų nuosprendį, kuriuo Rasa P. buvo 7 mėnesiams pasiųsta į pataisos namus.

Vietoj šios bausmės teismas moteriai skyrė vienerių metų laisvės apribojimo bausmę – per šį laikotarpį jai uždrausta vykti į Rusijos Federaciją. Be to, moteris reguliariai privalės atsiskaitinėti, kaip laikosi šio draudimo.

„Rasos P. padarytas nusikaltimas nėra toks tipinis, o kaltininkė nėra tiek pavojinga, kad galima būtų daryti išvadą, jog bausmės tikslai bus pasiekti skiriant jai realią laisvės atėmimo bausmę“, „Nei aš, nei mano šeimos nariai nėra narkomanai, tabletės, kurias vežiausi, buvo skirtos mano gydymui“, – ašaras teisme liejo 50 metų klaipėdietė Rasa P. teisėjų kolegijos manymu, laisvės atėmimo bausmės skyrimas šioje byloje aiškiai prieštaraus teisingumo principui ir gali turėti priešingą efektą – neužtikrinti bausmės paskirties.

Bylos duomenimis, Rasą P. muitininkai sulaikė praėjusių metų kovo 16-ąją, apie 19.15 val., kai ji vyko iš Rusijos Federacijos į Lietuvą.

Sulaikyta moteris teisinosi, kad vaistus vežėsi sau – ji serga įvairiomis ligomis, panašios sudėties vaistus jai skiria gydytoja Lietuvoje. Klaipėdietė taip pat pažymėjo, jog vaistus įsigijo legaliai, kai nusipirko vaistinėje.

Bylą nagrinėjant teisme paaiškėjo, kad Rasa P. nuo 2005-ųjų spalio į Rusijos Federaciją vyko net 303 kartus. Ji taip pat buvo nubausta administracine tvarka už kitų vaistų įvežimą į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)