Teismui atvertus minėtą bylą, į teismo salę atvyko visos šalys.

Kaltinamosios advokatas Romualdas Drakšas prasidėjus posėdžiui teisėjų kolegijos paprašė bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose, kadangi prie bylos ketina prijungti su ginamosios R. Alijevos psichikos sveikata susijusius dokumentus.

Dėl posėdžių viešumo teisėjų kolegija turėjo pasitarimą, kurio metu nuspręsta, kad byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. Savo sprendimą teisėjai grindžia tuo, kad viešai aptarinėjamos R. Alijevos ir nužudyto sutuoktinio asmeninio gyvenimo detalės gali daryti neigiamą poveikį jų mažametei dukrai.

R. Alijeva kaltinama savo šeimos nario nužudymu ir dėl nelegaliai laikyto šaunamojo ginklo. Moteris savo sutuoktinį, įtariama, nužudė pasinaudojusi jo asmeniniu legaliai laikytu šaunamuoju ginklu. Ji kaltinama nelegaliai bute laikiusi dar vieną savo šaunamąjį ginklą.
Nužudytojo mamos ir sesers advokatas Linas Belevičius sako, jog yra pakankamai įrodymų, kad tai buvo tyčinis nusikaltimas.

„Surinkta pakankamai duomenų, kodėl Ramunė Alijeva kaltinama tyčiniu nužudymu. Tai mūsų pozicija tokia pati. Įrodymų pakanka. Buvo ne vienas šūvis į įvairias kūno dalis: tiek į kaklą, į sėdmenį. Tyrimas, šūvių vietos rekonstrukcija leidžia manyti, kad tai buvo padaryta tyčia“, – sako L. Belevičius.

Nužudyto vyro mamai ir seseriai siekiama priteisti turtinę ir neturtinę žalas.

„Turtinė žala susijusi su laidojimo išlaidomis, neturtinė žala susijusi su padaryta moraline žala. Prašo po 200 tūkst. eurų“, – patikslino L. Belevičius.

Tuo tarpu kaltinamosios advokatas R. Drakšas situacijos plačiai nekomentavo.

„Ji kaltės nepripažįsta. Daugiau pasakyti negaliu“, – pabrėžė R. Drakšas.

Mažametės dukros interesus byloje gina advokatas Audrius Saulėnas. Jis ieškinio kol kas nepateikė.

„Mergaitė neteko tėvo, mama kaltinama sunkaus nusikaltimo padarymu. Ji (mergaitė – ELTA) šiuo metu gyvena su mama. Mergaitei mama yra mama. Klausimai sprendžiami atsakingai. Esu paskirtas prokuroro. Aš nieko neginu, atstovauju mergaitės interesus. Mano vaidmuo procesine prasme sekti, žiūrėti, jei kils klausimai susiję su mažamete. Tai mano darbas veikti taip, kad užtikrinti jos interesus“, – sakė A. Saulėnas.

Elta primena, kad 2022 m. rugpjūčio 31 d. apie 6 val. ryto policijos pareigūnai sulaukė skambučio ir žinios apie negyvą vyrą. Atvykę į nurodytą butą Klaipėdoje rado 37 metų vyro lavoną su šautinėmis žaizdomis. Jis buvo nušautas keliais šūviais. Ten pat gulėjo jo teisėtai laikytas pistoletas „S7 3.3“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė 43 metų įtariamąją R. Alijevą, mirusio vyro sutuoktinę. Policijos teigimu, įtariamoji buvo neblaivi, jai buvo nustatytas 1,03 prom. girtumas. Moteris tą patį rytą buvo uždaryta į areštinę.

Dėl žmogžudystės prokuroras Arūnas Saunorius kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą ir prašė įtariamajai skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Teismas šį prokuroro prašymą atmetė, tad vyro nužudymu įtariama moteris pasibaigus sulaikymo terminui buvo paleista. Moteriai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Anot prokuroro A. Saunoriaus, teismas sprendimą dėl kardomųjų priemonių argumentavo tuo, kad moteris turi verslą ir pakankamai kitų priežasčių nesislapstyti nuo teismo.

Tuomet prokuroras A. Saunorius žurnalistams teigė, kad byla yra gana paini, o įtariamosios advokatas Gintautas Daugėla sakė, kad ne viskas yra taip, kaip atrodo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją