Tiesa, nuteistajai neteks važiuoti į Panevėžio pataisos namus – teismas nusprendė, kad sunkų nusikaltimą padariusi moteris turės kalėti atvirojoje kolonijoje.

„Tai suprantu, kad mane sodinate dviems metams?“ – paklausta, ar suprato nuosprendį, sakė Z. Tankelevičienė.

Apkaltinamąjį nuosprendį paskelbusi teisėja Jūratė Damanskienė taip pat nusprendė patenkinti nukentėjusiojo – Z. Tankelevičienės sutuoktinio Antano Tankelevičiaus prašymą ir jam grąžino daiktinius įrodymus. Tai – ne tik kruvini marškinėliai, kuriuose žiojėjo skylė nuo dūrio peiliu, bet ir pats peilis.

Bylos duomenimis, Druskininkuose gyvenantys Tankelevičiai kovo 19-ąją savo namuose girtavo. „Išgėriau du bambalius alaus, žmona mažiau, tačiau dėl visko čia aš pats kaltas“, – teisme sutuoktinę yra bandęs ginti A. Tankelevičius.

Vyras sakė, kad žmona pareigūnams papasakojo visą tiesą – esą šis ją visą vakarą įžeidinėjęs įvairiais necenzūriniais žodžiais, mat vos tik išgėręs tampa pavydus.

„Ji man sakė, kad nurimčiau, nes kitaip atsineš peilį ir man durs, – kalbėjo A. Tankelevičius. – Aš jai tada ir pasakiau: durk! Ji nuėjo į virtuvę, atsinešė peilį, aš vėl sakiau, durk, ko lauki, o ji tada ir dūrė į krūtinę“.

„Man visai neskaudėjo, net kraujo nebuvo, net nenorėjau, kad greitąją kviestų, būčiau pats išsikvietęs, jeigu būčiau blogiau pasijutęs“, – vyras tikino, kad po dūrio visai nesijautė blogai, o jau kitą rytą su žmona ligoninėje susitaikė.

„Jeigu ji būtų norėjusi, mane būtų nudūrusi, koks čia sužalojimas, aš tik penkias dienas ligoninėje gulėjau“, – kalbėjo vėliau namuose gydęsis vyras, kuriam medikai nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą dėl durtinės-pjautinės žaizdos krūtinėje.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad nusikaltimo metu abu sutuoktiniai buvo girti – vyro kraujyje rasta 1,30 prom., o žmonos – 2,07 prom. alkoholio.