Prokuratūra praneša, kad tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pavaduotojos L. Eviltienės ir kaltinamojo M. Matažinsko bei jo gynėjo apeliacinius skundus.

Bylos duomenimis, 2020 metų sausio-rugpjūčio mėnesiais M. Matažinskas, būdamas valstybės tarnautoju, suklastojo parengtus vienos uždarosios akcinės bendrovės dokumentus ir neteisėtai išdavė pažymas apie naujai suformuotų nekilnojamojo turto kadastro objektų (statinių) galimybę naudoti pagal paskirtį.

Bylą išnagrinėję Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai, 2023 m. vasario 3 d. nuosprendžiu M. Matažinską pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Jam buvo skirta 10 tūkst. eurų bauda, kurią sumokėti privalėjo per 8 mėnesius.

Su tokiu teismo vertinimu nesutikusi prokurorė L. Eviltienė 2023 m. vasario 22 d. apeliaciniu skundu prašė priimtą nuosprendį pakeisti, M. Matažinskui skirti didesnę bausmę – 15 tūkst. eurų baudą bei skirti baudžiamojo poveikio priemonę – teisės dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą atėmimą 3 metams. Dėl priimto nuosprendžio apeliacinius skundus padavė ir M.Matažinskas bei jo gynėjas, kurie prašė M. Matažinską išteisinti.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija, pirmininkaujant teisėjui Audriui Meilučiui, konstatavo, kad nėra pagrindo M. Matažinsko veiksmų vertinti kaip nusikalstamų.

Šis sprendimas per 3 mėnesius nuo jo priėmimo dienos kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją