Teismas M. Kulikauskaitei taip pat skyrė 60 valandų visuomenei naudingų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose įstaigose bei organizacijose. Taip pat konfiskavo 26 tūkstančius litų turto, įgyto nusikalstamu būdu. Ji pripažinta kalta pagal BK 307 str. 1 ir 2 dalis.

Teismas įrodė, kad M. Kulikauskaitė nuo 2008 metų gruodžio iki 2011 metų balandžio sąvadavo merginų prostitucijai. Prostitucija buvo organizuojama tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Kaltinamosios surasti klientai, kuriems merginos teikdavo paslaugas už atlygį, išpirkdavo poilsines keliones, nupirkdavo kvepalų, dovanų ir mokėdavo joms pinigus.

Moteris spręsdavo visus su atsiskaitymu susijusius klausimus ir nesklandumus, o dalį už paslaugas gautos sumos perduodavo merginoms. Dalį pasilikdavo sau.

M. Kulikauskaitė, teismo sprendimu, padarė tyčinius nusikaltimus dorovei, ji pažeidė įstatymo saugomą vertybę – visuomenėje priimtas seksualinių santykių normas. O nusikalstamų veikų motyvai buvo savanaudiški. Veika buvo vykdoma ilgą laiką prostitucijos verslo sėkmę užtikrinant nemažam ratui merginų. Tai buvo daroma siekiant naudos sau.

Nustatyta, kad moteris nusikalstamu būdu įgytus pinigus leido kelionėms, daiktams pirkti ir skoloms grąžinti. Šiuo metu M. Kulikauskaitė augina mažametį sūnų ir dirba vienoje Vilniaus įmonių vadybininke.

Kadangi anksčiau ji buvo neteista, nėra sunkinančių aplinkybių, tačiau bausmė skirta didesnė nei minimali dėl nusikalstamos veikos tęstinumo.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apeliaciniam teismui.

Po nuosprendžio paskelbimo, paklausta ar ją tenkina tokia bausmė, M. Kulikauskaitė nuo bet kokių komentarų susilaikė ir nedelsdama paliko teismo pastatą.

Itin daug diskusijų ir aistrų kėlęs Marinos Bui vaidmuo šioje prostitucijos istorijoje šiandien buvo išaiškintas. M. Bui, tikėtina, važiavo į užsienį, tačiau prostitucija neužsiėmė – tai konstatuota užvertus vieną garsiausių Lietuvoje sąvadavimo bylų. Paaiškėjo, kad M. Kulikauskaitei dirbo M.Bui sesuo Tatjana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (323)