Prokuratūra per posėdį trečiadienį Jonavos teisme Tomą J. paprašė pripažinti kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, įpareigoti jį neatlygintinai išdirbti 30 valandų sveikatos ir globos rūpybos įstaigose.

Taip pat siekiama įpareigoti vyrą dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Kaltintojų manymu, A. Ulvidą sužalojęs Tomas J. turi jam sumokėti 99 eurus turtinės žalos ir 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. A. Ulvidas per sumušimą patyrė lūžius.

„Jie tarėsi dėl susitaikymo, tačiau kaltinamasis pagal žadėtą taikos sutartį nevykdė įsipareigojimų, jokių pinigų nesumokėjo, todėl prokuratūra į tai atsižvelgė ir pasiūlė bausmę“, – Eltai sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

A. Ulvidas teismui teigė, kad šis nusikaltimas jam sukėlė milžiniškus padarinius, dėl jo jis jau 8 mėnesius yra laikomas už grotų, esą iki tol gyveno „ramų ir normalų“ gyvenimą. ELTA primena, kad iš Lietuvos pabėgusiam ir pernai Danijoje sulaikytam A. Ulvidui teismas yra skyręs suėmimą.

Tuo metu nukentėjusiojo advokatas prašo teismo konstatuoti, kad nusikaltimas įvykdytas dėl chuliganiškų paskatų.Teismas nuosprendį skelbs balandžio 16 dieną.

Incidentas įvyko 2023 metų vasario 20-osios pavakarę, Kaune, Pramonės prospekte esančioje degalinėje. Kaip skelbta anksčiau, radęs A. Ulvido automobilyje podukros nepilnametę draugę, Tomas J. grįžo atgal į degalinę ir pasiteiravo A. Ulvido, kur jis šią nepilnametę vežėsi. Esą A. Ulvidas jam atrėžęs, kad „į mišką“. Tomas J. trenkė kumščiu A. Ulvidui į veidą.

Kauno apskrities policija gavo pranešimą, kad degalinėje pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete, gimusia 2007 metais.

Atsižvelgęs į šią informaciją, paauglių tvirkinimo bylą nagrinėjantis Kauno teismas A. Ulvidui buvo sugriežtinęs kardomąją priemonę, nes jis pažeidė jam paskirtos karomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – sąlygą ir bendravo su jaunesnėmis nei 16 metų amžiaus mergaitėmis.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Kauno apylinkės teisme dabar nagrinėjamos dvi A. Ulvido bylos dėl nepilnamečių mergaičių tvirkinimo, per posėdžius apklausiami liudytojai ir nukentėjusieji.