Kaip Eltą informavo Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, teismas tenkino prokurorės prašymą Lukui Ščerbinskui, Edgarui Rezajevui, Vitalijui Zakrževskiui taikytą suėmimą pratęsti dar trims mėnesiams.

„Valstybinimą kaltinimą šioje byloje palaikanti Kauno apygardos prokurorė teismo prašė visiems kaltinamiesiems pratęsti suėmimus trijų mėnesių laikotarpiui, pagrįstai manant, jog asmenys, būdami laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo teismo“, – nurodė teismo atstovė.

Kaltinamieji ir jų gynėjai teismo prašė skirti švelnesnes kardomąsias priemones, tačiau teismas nutarė atsižvelgti į prokurorės poziciją.
L. Ščerbinskas, E. Rezajevas, V. Zakrževskis yra kaltinami dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų.

Byla dėl išpuolio Kaune, Laisvės alėjoje, teismui perduota gruodžio mėnesį. Kauno apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti šešiems iš devynių vyrų.

Bylos duomenimis, šių metų rugpjūčio mėnesį, dienos metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Kaune, Laisvės alėjoje, vienoje restorano lauko erdvėje, kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį. Kaukėti asmenys kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais panaudojo prieš juos fizinį smurtą ir sutrikdė viešąją tvarką.

Tyrimo duomenimis, bendrininkų grupėje veikė devyni vyrai, po išpuolio šeši iš jų buvo suimti. Dėl likusių trijų asmenų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai atskirti, vienas iš jų praėjusią savaitę buvo suimtas dviem mėnesiams, dar du vyrai ieškomi.