Kaip informavo teismas, V. K. turės sumokėti 10 MGL dydžio, tai yra, 500 eurų įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Trims nukentėjusiesiems neturtinę žalą atlygino civilinis atsakovas – žemės ūkio bendrovė. Turtinę žalą vienai nukentėjusiųjų bendrovė atlygino per ikiteisminį tyrimą. Byla teisme buvo nagrinėjama atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą.

Kaltinamasis V. K., būdamas darbdavį atstovaujančiu asmeniu, turinčiu pareigą sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais, dėl neatsargumo pažeidė darbų saugos įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatytus darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimus, dėl ko įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, kurio metu žuvo vyras.

„Pats kaltinamasis kaltę pripažino. Jis nurodė, žinojęs grūdų bokšto naudojimo ir priežiūros instrukcijos reikalavimus, kad vykdant grūdų iškrovimo darbus bunkeryje negali būti žmonių, – sako bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Astra Karpytė. – Tačiau kaltinamasis neįsitikino, ar bunkeryje nebėra žmonių, dėl ko įjungus grūdų iškrovimo mechanizmą, bunkeryje buvęs vyras, nugrimzdo į grūdus ir mirė.“

Anot teisėjos A. Karpytės, tai patvirtina liudytojų parodymai ir nelaimingo atsitikimo darbe akto išvados bei kiti dokumentai.

Kaltinamasis V. K. nusikalstamą veiką padarė dėl neatsargumo. Jo atsakomybę lengvina tai, kad prisipažino ir nuoširdžiai gailisi, atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Jis anksčiau neteistas, jo atžvilgiu nėra nutraukta bylų susitaikius su nukentėjusiais asmenimis. Kaltinamasis nukentėjusiųjų atsiprašė, su jais susitaikė.

Nelaimė žemės ūkio bendrovėje įvyko 2022 m. spalio 17 dieną. Vyras, dirbdamas sandėliavimo bokšte, stovėdamas ant grūdų, kurie judėjo žemyn jų transportavimo iš bokšto metu, buvo paveiktas taip, kad nugrimzdo į grūdus, dėl ko įvyko nelaimingas atsitikimas ir laukininkystės darbininkas nuo mechaninės asfiksijos uždaroje erdvėje mirė. Vyras dirbo neblaivus. Mirusiojo kraujyje nustatyta 2,09 promilės etilo alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją