Kaip trečiadienio rytą pranešė prokuratūra, per apklausas vėlų antradienio vakarą abu jie neigė kaltę, nepaisant to, bus kreipiamasi į teismą dėl jų suėmimo. Mamą bus prašoma suimti mėnesiui, jos draugą – 2 mėn. Teismas šiuos prašymus tenkino.

„Šiai minutei atskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų negalime, kad nepakenktume tyrimui“, - kalbėjo prokurorė Laima Mažeikienė, paaiškinusi, kodėl neatsakinės į kitus klausimus.

Motinai suėmimas skirtas, nes ji gali trukdyti tyrimui bei slėptis, o jos draugas, manoma, dar ir gali daryti naujus nusikaltimus.

Delfi primena, kad sunkiai sužeista mergytė be sąmonės į Raseinių ligoninę atvežta sekmadienio vakarą, tačiau netrukus ji pervežta į Kauno klinikas. Čia dėl jos gyvybės tebekovoja medikai.

Policija iškart pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo. Kadangi mergaitei medikai nustatė daugybinius sužalojimus, sulaikyta 19-metė mama ir jos 22 metų sugyventinis.

Į policiją ir medikus jie kreipėsi patys, sunerimę dėl mergaitės būklės, minėta, kad tuo metu jie buvo blaivūs. Tik neaišku, ar blaivūs jie buvo tada, kai mažylė sužalota.

Dabar sulaikyta jauna mama augino dvynukus, jų susilaukė dar būdama nepilnametė. Vaiko teisių specialistai Delfi informavo, kad kita mergaitė šiuo metu yra saugioje aplinkoje.

„Savaitgalį įvykęs įvykis sukrėtė vaiko teisių gynėjus. Vaiko teisių gynėjų žiniomis šiuo metu mergaitė yra medikų priežiūroje, – informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno apskrities skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

Pasak jos, vaiko teisių gynėjai taip pat renka informaciją, vertina vaikų situaciją šeimoje. Tolimesni sprendimai paaiškės pilnai surinkus informaciją, išsiaiškinus įvykio aplinkybes.

„Dėl šios šeimos vaikų vaiko teisių gynėjai pranešimų iki šiol nebuvo gavę“, – nurodė ji.

Feisbuke galima rasti, kad dar lapkritį mažylių mama ieškojo, kur Raseiniuose išsinuomoti vieno ar dviejų kambarių butą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už sunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 12 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)