Priimdamas neigiamą sprendimą teismas pažymėjo, kad I. Achremovas bausmę atlieka už tris didelio pavojingumo laipsnio tyčinius nusikaltimus: nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis, dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais. Teismas padarė išvadą, I. Achremovo faktiškai atlikta paskirtos bausmės dalis dar neatliko jos paskirties – asmens nubaudimo bei teisingumo principo įgyvendinimo.

Teisėjos Danutės Mickevičienės nutartį I. Achremovas per 5 dienas dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui. Ar nuteistasis pasinaudos šia teise, jo advokatė Lolita Erika Auželytė kol kas negalėjo pasakyti: „Reikia pasitarti su klientu, tačiau tai yra teismo sprendimas ir mes jį gerbiame“.

I. Achremovui liko kalėti 9 metai, 7 mėnesiai ir 18 dienų, į laisvę jis turėtų išeiti 2018-ųjų spalio 21 dieną.

Tai jau trečias kartas, kai teismas atmetė buvusio „Vilniaus brigados“ nario prašymą anksčiau laiko išleisti į laisvę. Teismo posėdyje I. Achremovas nepanoro dalyvauti – esą jis neseniai pasirodė televizijos laidoje „Čia ir dabar“, todėl nusprendė vengti viešumo.

Įkalinimo įstaigos teikime teismui buvo nurodyta, kad Vilniaus antruose pataisos namuose nuo 2004-ųjų vasario 6-osios bausmę atliekantis I. Achremovas net 14 kartų skatintas už gerą elgesį, yra perkeltas į lengvą grupę. Be to, buvęs “Vilniaus brigados” narys esą daug dėmesio skiria savo lavinimui, dirba ne tik ūkio dalyje, bet ir vertėju, dalyvavo gyvūnėlių partnerystės programoje „Antras šansas”.

I. Achremovą įkalinimo įstaigoje nuolat lanko šeima, o jeigu teismas jį išleistų į laisvę anksčiau laiko, nuteistąjį pas save į namus sostinės Geležinio Vilko gatvėje gyventi priimtų tėvas. Jis taip pat žada sūnų įdarbinti savo bendrovėje.

Tuo tarpu Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Danutė Kisinienė mano, kad I. Achremovui dar per anksti išeiti į laisvę. „Formaliai taikyti lygtinį paleidimą galimybė yra, tačiau dar per anksti, - teisme kalbėjo valstybinė kaltintoja. – I. Achremovas nuteistas už labai sunkų nusikaltimą, byla buvo rezonansinė. Manau, kad dar nėra tas laikas, kai galima jį paleisti į laisvę“.

DELFI primena, kad I.Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tačiau 2004-ųjų sausio 29-ąją Vilniaus apygardos teismas bausmę sušvelnino iki 25 metų kalinimo. Iš pradžių V.Lingio žudikas bausmę atliko Lukiškių kalėjme, o nuo 2004-ųjų vasario 6-osios kalinimo sąlygos jam buvo pagerintos – žurnalisto žudikas buvo perkeltas į Vilniaus 2-uosius pataisos namus.

„Kiekvieną dieną galvoju apie savo padarytą nusikaltimą, pripažįstu savo kaltę, išgyvenu didžiulį visuomenės pasmerkimą, - anksčiau teisme yra sakęs I.Achremovas. – Dar kartą noriu atsiprašyti V.Lingio artimųjų, tėvų, žmonos ir dukros. Nežinau, ar galima už tokį nusikaltimą atleisti, tačiau prašau manimi pasitikėti ir leisti grįžti pas savo tėvą, kad galėčiau rūpintis šeima, mažamečiu vaiku“.