Teismas praneša, kad ankstesniu nuosprendžiu A. Flis buvo skirti 4 metai, D.Petrauskui – 6 metai laisvės atėmimo.

Šiuos du vaikinus teismas išteisino nesant pakankamai įrodymų dėl jų kaltės dalyvavus nusikaltimo padaryme. Nuosprendyje pažymima, kad nukentėjęs berniukas apklausose nekaltino šių dviejų vyrų tol, kol policijos pareigūnas neįsikišo į apklausą ir nepradėjo uždavinėti menamųjų klausimų, kurie baudžiamajame procese neleistini.

Kadangi kitų patikimų įrodymų, pagrindžiančių jų kaltę, byloje nėra, teismas visas abejones turi vertinti kaltinamųjų naudai. Anksčiau vaikinai buvo kaltinti prisidėję prie nusikaltimo – nesustabdę prievartautojo, jam talkinę.

Atitinkamai teismas pakeitė ir Viktoro Valickio atžvilgiu priimtą nuosprendį – iš nuosprendžio pašalinta sunkinanti aplinkybė, kad jis mažametį seksualiai išnaudojo asmenų grupėje.

Todėl sušvelnintas ir nuosprendis jam – subendrinus bausmes jam teks kalėti 8 su puse metų. Anksčiau jam buvo paskirta galutinė 9 metų laisvės atėmimo bausmė. Teismas dėl V. Valickio kaltės neabejojo. Kadangi sumažėjo kaltinamųjų ratas, tai teismas, atsižvelgdamas į nuteistojo V. Valickio finansinę būklę, sumažino nukentėjusiam berniukui priteistos neturtinės žalos dydį nuo 50 tūkst. Lt iki 30 tūkst. Lt.

Teismas primena, kad Viktoras Valickis, Donatas Petrauskas ir Audrius Flis už seksualinį mažamečio berniuko išnaudojimą pasinaudojant jo bejėgiškumu buvo nuteisti prieš metus. Nusikaltimas įvykdytas 2010 m. Apie vaiko atžvilgiu įvykdytą nusikalstamą veiką teisėsaugai pranešė berniuko mama.

Nuteistojo Viktoro Valickio gynėjas apeliaciniame skunde prašė panaikinti Kauno apygardos teismo 2012 m. gegužės 25 d. nuosprendį. Donatas Petrauskas apeliaciniame skunde prašė panaikinti Kauno apygardos teismo 2012 m. gegužės 25 d. nuosprendį ir priimti dėl jo išteisinamąjį nuosprendį. Audrius Flis apeliaciniame skunde prašė panaikinti Kauno apygardos teismo 2012 m. gegužės 25 d. nuosprendį ir priimti dėl jo išteisinamąjį nuosprendį bei panaikinti priteistą civilinį ieškinį.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.