Teismas pabrėžė, kad sprendimą priėmė visapusiškai įvertinęs reikšmingas aplinkybes. Teismo nuomone, I.Achremovas atlikęs tik vos pusę laiko, todėl per anksti daryti išvadą, kad jis gali būti paleistas į laisvę ir joje pasitaisyti. Be to, teismui kilo abejonių, ar nuteistasis suinteresuotas vaiko auklėjimu, byloje nėra duomenų, kad jį remtų materialiai.

„Kiekvieną dieną galvoju apie savo padarytą nusikaltimą, pripažįstu savo kaltę, išgyvenu didžiulį visuomenės pasmerkimą, - ketvirtadienį teisme sakė I.Achremovas. – Dar kartą noriu atsiprašyti V.Lingio artimųjų, tėvų, žmonos ir dukros. Nežinau, ar galima už tokį nusikaltimą atleisti, tačiau prašau manimi pasitikėti ir leisti grįžti pas savo tėvą, kad galėčiau rūpintis šeima, mažamečiu vaiku“.

Paleistas į laisvę I.Achremovas žadėjo dirbti neapmokestinamą darbą visuomenės labui, pastoviai bendrauti su psichologais, pataisos inspekcijos pareigūnais. „Turiu mažametį sūnų, žinau, kad jam reikia tėvo“, - I.Achremovas tikino, kad išėjęs į laisvę iš Kaliningrado srities atsivežtų savo žmoną ir vaiką.

„Reikia rasti galimybę juo pasitikėti ir suteikti antrąjį šansą“, - nuteistąjį gynusi advokatė Diana Gumbrevičiūtė-Kuzminskienė teismui teigė, kad žmogus pasitaisyti gali ne tik įkalinimo įstaigoje, bet ir laisvėje. Advokatė pabrėžė, kad į laisvę I.Achremovo nepaleidęs Vilniaus miesto 3-iasis teismas jį nubaudė antrą kartą – mat nurodė, jog vyriškis jau kartą teistas ir paleistas lygtinai išvadų nepadarė.

Žemesnės instancijos teismas I.Achremovo nepaleido, nes mano, kad paleidžiant lygtinai reikia atsižvelgti ne tik į charakteristiką, bet ir nuteistojo asmenybę bei padaryto nusikaltimo pobūdį. Be to, teismas nurodė, kad nuteistasis savo šeimai neskiria finansinės paramos, o beveik už du tūkstančius litų nupirko šuniuką.

I.Achremovas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, tačiau 2004-ųjų sausio 29-ąją Vilniaus apygardos teismas bausmę sušvelnino iki 25 metų kalinimo. Iš pradžių V.Lingio žudikas bausmę atliko Lukiškių kalėjime, o nuo 2004-ųjų vasario 6-osios kalinimo sąlygos jam buvo pagerintos – žurnalisto žudikas buvo perkeltas į Vilniaus 2-uosius pataisos namus. Daug rašinių apie „Vilniaus brigados“ veiklą inicijavusio V.Lingio žudikas į laisvę turėjo išeiti 2018-ųjų spalio 21 dieną.

Teismo posėdyje ketvirtadienį nedalyvavo jo žmona iš Sovetsko, tačiau jį stebėjo tėvas Fiodoras Achremovas, brolis Olegas Zajančkovskis (jis pasikeitęs pavardę) bei Lygtinai išleistų asmenų priežiūros organizacijos vadovė Angelė Suchovienė. Teisėjų kolegija nusprendė jų neapklausti, nors to pageidavo I.Achremovo advokatė.

Prašyti į laisvę paleisti lygtinai I.Achremovas vėl galės po pusės metų.