„Nužudydama du savo vaikus A. Bružaitė elgėsi žiauriai kitų vaikų atžvilgiu ir tuo padarė poveikį kitiems vaikams – jie neteko ne tik brolių, bet ir motinos“, – konstatavo Kelmės rajono apylinkės teismas.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, teismas patenkino Kelmės rajono apylinkės prokuratūros prašymą ir A. Bružaitei motinos valdžią apribojo neterminuotam laikotarpiui.

Apriboti motinos valdžią prašė vaikų tėvas Virgilijus Jonaitis. Kreipdamasis į prokurorus jis nurodė, kad kalėti iki gyvos galvos nuteista A. Bružaitė per pasimatymus Lukiškių kalėjime ir rašydama laiškus gali daryti neigiamą įtaką vaikams.

Byla Kelmės teisme buvo nagrinėjama neviešuose posėdžiuose, juose buvo apklaustas ne tik V. Jonaitis, bet ir A. Bružaitė – ji nesutiko, kad būtų apribota motinos valdžia. Psichologai apklausė ir mažamečius vaikus, kurie pareiškė, jog nenori susitikti su kalinčia motina.

Kelmės rajono apylinkės teismo teisėjos Daivos Valčiukienės sprendimas dar negalutinis – A. Bružaitė jį dar galės apskųsti apeliacine tvarka.

Du sūnus A. Bružaitė nužudė 2007-ųjų kovo pabaigoje. Policijai ir savo vyrui A. Bružaitė iš pradžių teigė, kad vaikai išėję iš namų ir negrįžę. Po kelių dienų jų kūnai su smaugimo žymėmis buvo rasti upelyje. Praėjus dviem dienoms po berniukų laidotuvių, pareigūnai sulaikė nužudytų berniukų motiną.

Vėliau A. Bružaitė pareiškė, kad vaikų nenužudė, o esą prisiėmė atsakomybę norėdama išgelbėti savo dukrą nuo kalėjimo.