„Nemanau, kad jam reikėjo kur bėgti, nes automobilis yra apdraustas KASKO draudimu“, – sakė D. Šulcas.

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas penktadienį toliau tęsė I. Staškevičiui iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimą – Vilniaus policijos pareigūnų surašytame protokole nurodyta, kad birželio 8-ąją 42 metų I. Staškevičiaus vairuojamas automobilis „Toyota Land Cruiser“ Vilniuje, Konstitucijos pr., pramogų centro „Forum Palace“ automobilių stovėjimo aikštelėje atsitrenkė į vienai vilnietei priklausantį aikštelėje stovėjusį automobilį „Volkswagen Passat“.

Pasak policijos, automobilio galinį bamperį kliudęs „Toyota Land Cruiser“ iš eismo įvykio pasišalino.

I. Staškevičius neigia jam mestus policijos kaltinimus – esą jeigu jo vairuojamas automobilis ir galėjo prisiliesti prie kitos transporto priemonės, tačiau jai jokių apgadinimų negalėjo padaryti.

Teisme apklaustas I. Staškevičiaus bendradarbis D. Šulcas teigė, kad ant jo automobilio esantys apgadinimai buvo padaryti dar balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje.

„Keisdamas padangas ant automobilio buvau radęs ne vieną apibraižymą, paskambinęs Ignui siūliau susitvarkyti automobilį, nors tie apgadinimai nebuvo ypatingai dideli“, – sakė liudytojas.

Kad I. Staškevičius negalėjo pasišalinti iš eismo įvykio, įsitikinusi ir jo plaukimo trenerė Asta Misiūnaitė. Teisme ji pasakojo, kad tądien, kai esą verslininkas pasišalino iš eismo įvykio, I. Staškevičius buvo treniruotėje.

„Kai išgirdau, kuo jį kaltina, labai nustebau – esu įsitikinusi, kad jeigu Ignas būtų užkliudęs kitą automobilį, jis būtų niekur nebėgęs“, – teigė A. Misiūnaitė.

Vilniaus kelių policijos patrulis Eduardas Chaminavičius sakė, kad atvykus į įvykio vietą nukentėjusiojo automobilio vairuotoja savo transporto priemonę jau buvo perstačiusi į kitą vietą.

„Mes viską surašėme pagal tos moters pasakojimą – į jos atbulai važiuojantį automobilį atsitrenkė kita transporto priemonė, jos vairuotojas nesustojęs nuvažiavo“, – kalbėjo kelių policijos vyresnysis patrulis.

I. Staškevičiaus teismas dar nėra apklausęs – jo apklausą teismas numato tik tuomet, kai parodymus duos nukentėjusioji. Jos teismui nepavyksta prisikviesti – niekaip nepavyksta įteikti šaukimų. Kitas posėdis numatytas spalio pradžioje.

Jeigu teismas nustatytų, kad administracinėn atsakomybėn patrauktas I. Staškevičius padarė administracinius teisės pažeidimus, jam grėstų bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.