Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad kaltinamasis J. T. 2012 m. balandžio 14 d., apie 21 val., namuose kilusio konflikto metu ėmė mušti žmoną.

Atvykę į J. T. namus pareigūnai rado neteisėtai laikomus ginklus. Neturėdamas policijos įstaigos išduoto leidimo, 2006 metais, Elektrėnuose, iš J. B. įgijo vieną C kategorijos šaunamąjį ginklą su optiniu taikikliu – fabrikinės gamybos 7,62 mm kalibro Mosino šautuvą ir devyniolika 7,62 mm kalibro medžioklinių šovinių.

J. T. pareigūnams ir teismą tikino, kad 2004 metais sąvartyne rado vieną šautuvą be apsodo – fabrikinės gamybos 7,62 mm kalibro Mosino šautuvą.

J. T. šiuos du šaunamuosius ginklus bei 19 šaudmenų laikė savo bute - lovoje ir kambaryje už spintos – kur 2012 m. balandžio 14 d. juos aptiko ir paėmė Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai.

Skirdamas bausmę teismas įvertino kaltinamojo padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, jo asmenybę, atsakomybę sunkinančias bei lengvinančias aplinkybes. Taip pat teismas atsižvelgė į tai, kad J. T. dar iki šio teismo nuosprendžio priėmimo buvo nuteistas už vėlesnį fizinį smurtą savo žmonos atžvilgiu, kas rodo kaltinamojo polinkį nusikalsti.

Įvertinus visa tai, už Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1 dalyje bei 253 straipsnio 1 dalyje numatytas nusikalstamas veikas teismas J. T. skyrė galutinę su ankstesniu teismo nuosprendžiu subendrintą bausmę – laisvės atėmimą šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams bei įpareigojo nuteistąjį per bausmės atidėjimo laikotarpį be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimo vykdymą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.
Taip pat teismas nusprendė nuosprendžiui įsiteisėjus konfiskuoti ir perduoti ginklų fondui kaltinamojo neteisėtai įgytus ir laikytus ginklus.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.