Ketvirtadienį vidurdienį socialiniuose tinkluose ėmė sklisti nuotraukos, kuriose užfiksuoti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai ir ant žemės gulintis sulaikytas vyras.

Pranešama, kad ši sulaikymo operacija vyko I-ame Alytuje, prie prekybos centro „Iki“.

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė teigė, kad Alytaus policijos pareigūnai, pasitelkę „Aro“ kovotojus, sulaikė asmenį, įtariamą nusikalstamos veiklos padarymu.

Pareigūnai turėjo duomenų, kad įtariamasis gali turėti peilį ir priešintis. Sulaikytasis – gerai žinomas teisėsaugai. Kartu sulaikyti dar du įtariamieji.

Daugiau informacijos apie sulaikymą neatskleidžiama.

Delfi žiniomis, sulaikytasis yra alytiškis Lietuvos kikbokso čempionas Rolandas Agrba (gim. 1980 m.), teistas už organizuotos gaujos subūrimą, neteisėtą laisvės atėmimą, sveikatos sutrikdymą kankinant itin žiauriai, nelegalų šaudmenų ir narkotikų laikymą ir chuliganizmą.

Pastarąjį kartą jis buvo teisiamas už verslininko reketą. Bylos duomenimis, reikalaudamas pinigų iš kompiuteriais prekiaujančio verslininko, jis smeigė aukai į skruostą šratinuką.

Šią informaciją Delfi patvirtino Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Prokuratūros atstovės teigimu R. Agrba įtariamas viešosios tvarkos pažeidimu. Penktadienį planuojama kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės. Tuomet žadama atskleisti daugiau informacijos apie bylą.

Įtariamasis yra buvusios Kauno teisėjos Reginos Agrbos sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)