Teisėsaugos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei turto pasisavinimo vienoje iš uostamiesčio statybos įmonių, liudytoju apklausė 46 metų klaipėdietį. Kilo įtarimų, kad jis galėjo trukdyti vykdyti teisingumą ir duoti melagingus parodymus. Jo atžvilgiu buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, klaipėdietis, sudarydamas nekilnojamo turto pirkimo iš įmonės sandorį, galėjo padėti nuslėpti bendrovės vadovui, kaltinamam kitoje byloje, neteisėtą pinigų pasisavinimą.

Todėl klaipėdietis pasirašė buhalterinius dokumentus, patvirtinančius finansines operacijas, kurios realiai nebuvo atliekamos.

Apklausiamas vyras keitė parodymus ir tyčia klaidino pareigūnus, trukdė nustatyti tiesą baudžiamojoje byloje.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nuosprendžiu teisiamasis pripažintas kaltu dėl visų jam pateiktų kaltinimų, jam skirta piniginė bauda.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją