Policijos pareigūnai gavo informacijos, kad trijose internetinėse svetainėse bei „Telegram“ kanale neteisėtai prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis – elektroninėmis cigaretėmis ir jų papildymo skysčiais.

Kriminalistai, tikrindami informaciją, atliko kratas. Surasta tūkstančiai elektroninių cigarečių ir jų papildymo skysčio pakuočių.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius.

Tyrimo duomenimis, nusikalstamą veiką organizavo ir vykdė Lietuvos Respublikoje bei Jungtinėje Karalystėje gyvenantys įtariamieji. Jungtinėje Karalystėje esantys piliečiai rūpinosi reikalingų prekių įsigijimu ir siuntimu parduoti Lietuvoje.

Vienos Šiaulių įmonės automobiliais prekės buvo nuolat gabenamos į Lietuvą, o atgabentos – paskirstomos užsakovams.

Dviem įtariamiesiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Dar aštuoni apklausti kaip specialieji liudytojai.

Praėjusią savaitę atlikta 13 kratų Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Tauragės, Utenos miestuose ir kitose šių apskričių vietovėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją