Kaltinamojo akto duomenimis, S. B. ir E. P. B. apgaule savo naudai įgijo labai didelės vertės svetimą turtą. Manoma, jog asmenys žinojo vienos įmonės, teikiančios finansinių operacijų paslaugas, techninę spragą, kurią sudaro pranešimo apie sėkmingai atliktą finansinę operaciją suformavimas inicijuotiems, tačiau iš banko pusės iki galo nepatvirtintiems mokėjimų pavedimams ir ja pasinaudojo.

Prokurorų surinktais duomenimis, asmenys, neturėdami savo sąskaitose pakankamai lėšų ir galimai žinodami, jog bankas nevykdys lėšomis nepagrįstų mokėjimų, juos inicijavo, o tada kitoms įmonėms galimai pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją apie pavedimus ir tai, kad jie atitinka turimas lėšas. Manoma, jog galimai suklaidinta įmonė užskaitė pinigų gavimo operacijas ir suteikė asmenims galimybę disponuoti pinigais, už kuriuos manoma, jog kaltinamieji įsigijo kriptovaliutos.

S.B. kaltinamas, jog inicijavo 93 pavedimus ir nurodė, jog jų pervestų pinigų suma yra 158 478,20 Eur, o E. P. B. kaltinamas, jog inicijavo 38 savo turimomis lėšomis nepadengtus pinigų mokėjimo pavedimus, kurių bendra suma sudaro 278 430 Eur.

Pirmasis šios baudžiamosios bylos posėdis, turėjęs vykti 2023 m. lapkričio 28 d. buvo atidėtas, neatvykus vienam iš kaltinamųjų. Į sekantį teismo posėdį, kuris suplanuotas š. m. sausio 18 d. teismas neatvykusį kaltinamąjį nusprendė atvesdinti.

Valstybinį kaltinimą teisme palaiko Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją