Anglijoje Meidstouno karūnos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį 35 metų lietuviui Romui Druliai, kuris pustrečių metų organizavo prostitucijos paslaugas Kento grafystėje, praneša tiesa.com.

Vyrui skirta 4 su puse metų laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat paskelbė, jog kartu su R. Drulia veikė ir jo mergina Aurelija Antanaitytė bei Tomas Žiemys, padėję prižiūrėti įkurtus viešnamius.

Juose sekso paslaugas teikdavo moterys iš Lietuvos. Jas R. Drulia prisiviliodavo skelbimais apie darbą Anglijoje – buvo žadama, jog šioje šalyje teks pakuoti daržoves ar daryti masažus, tačiau vos atvykusios jos buvo priverčiamos dirbti prostitutėmis.

Klientus išnuomotuose butuose moterys privalėjo priimti kasdien, sąvadautojai reikalavo, jog jos kiekvieną dieną atrodytų gražiai. Aukoms buvo žadama, kad jos bus paleistos, kai prostitucijos organizatoriams sumokės po 1000 svarų sterlingų.

R. Drulia su bendrais ieškojo klientų, jiems už 15 minučių meilės tekdavo pakloti 50 svarų, už valandą – 120. Moterys sąvadautojams turėdavo atiduoti pusę šios sumos, dar po 70 svarų sterlingų tekdavo mokėti už savaitės kambario nuomą.

Sąvadautojas moterims grasindavo smurtu – viena moteris išgirdo, kad jos lauks laidotuvės, jeigu nedarys to, kas buvo liepta. Kitoms R. Drulia žarstė žiaurias užuominas apie dingusias merginas, arba sulaužytus jų kaulus.

Prostitucijos tinklas buvo išaiškintas, kai buvo aptikti viešnamiai: vienas iš jų – dėl kaimynų skundų, du – policijos reidų metu.

Prasidėjus tyrimui R. Drulia su nėščia savo mergina spruko iš šalies, tačiau pagal išduotą Europos arešto orderį jie buvo sulaikyti Vokietijos-Lenkijos pasienyje ir grąžinti į Jungtinę Karalystę.

R. Drulia pripažino jam pateiktus kaltinimus dėl prekybos žmonėmis, prostitucijos organizavimo bei viešnamių veiklos.

Vyras į JK atvyko 2000 metais ir ilgą laiką dirbo vairuotoju bei statybininku, tačiau metė legalią veiklą ir pasirinko nusikalstamą gyvenimo būdą. Atlikęs pusę skirtos bausmės vyras bus deportuotas į Lietuvą.

A. Antanaitytė šiuo metu yra Lietuvoje – neseniai vaiką pagimdžiusiai moteriai skirtas namų areštas, tačiau ateityje ji irgi turėtų stoti prieš teismą JK.

T. Žiemys už grotų pasodintas dar praėjusių metų balandį – jam skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Prostitucijai išnaudotos moterys grįžo pas savo šeimas, joms suteikta visa būtina pagalba.