Ministro pirmininko spaudos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis informavo premjerą Andrių Kubilių apie tai, kad tarnybinio tyrimo metu nustatyti pažeidimai ir R.Petraičiui paskirta griežčiausia galima nuobauda – griežtas papeikimas.

Premjeras prieš savaitę kreipėsi į vidaus reikalų ministrą, prašydamas kuo skubiau ištirti ir įvertinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos URC vado pulkininko leitenanto R. Petraičio veiksmus asmeniniais tikslais naudojantis tarnybiniu automobiliu su vairuotoju.

Tarnybinis tyrimas buvo pradėtas po to, kai DELFI ne vieną kartą užfiksavo, kad R. Petraitis yra vežiojamas iš namų Vilniaus rajone į darbą Pabradėje ir atgal tarnybinių visureigiu.

VSAT paskaičiavo ir R. Petraičio padarytą žalą. Tarnybinio tyrimo metu oficialiai buvo nustatytos tik kelios dienos, kai URC viršininkas naudojosi tarnybiniu transportu asmeniniams tikslams. Pagal tai buvo paskaičiuota žala – 466 litai. Nors kalbėdamas su DELFI pulkininkas leitenantas prisipažino, kad į darbą ir į namus buvo vežiojamas ne vienerius metus.

Dar vykstant tarnybiniam tyrimui R. Petraitis 466 litus sumokėjo į URC kasą.

Ministras R.Palaitis nurodė VRM valdymo įstaigų vadovams užtikrinti, kad tarnybiniai automobiliai būtų naudojami tik tarnybos reikmėms.