Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad uostamiesčio gyventoja nukentėjusiesiems apgaulingai prisistatydavo kaip dvasios gydytoja, įtikindavo juos, jog ji gali pašalinti įvairius prakeiksmus, išgelbėti nuo ligų ar net mirties. Manoma, kad moteris su savo sutuoktiniu veikė išvien. Pora susipažindavo su atsitiktiniais žmonėmis ir, užmezgę artimesnius santykius, įtikindavo juos, jog klaipėdietė turinti paranormalių gebėjimų.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji, bendraudami su byloje nukentėjusiais pripažinta sutuoktinių pora, laikotarpiu nuo 2021 metų balandžio iki 2022 metų rugsėjo galėjo iš jų išvilioti per 400 tūkst. eurų. Nukentėjusiesiems buvo žadama, kad bus išgelbėtos jų gyvybės, nuimti prakeiksmai, žadėta, jog jie bus apsaugoti nuo „juodųjų jėgų“ bei bus suteiktos kitos panašaus pobūdžio paslaugos. Už tai buvo prašoma atsilyginti tam tikromis pinigų sumomis bei dovanomis. Turimais duomenimis, nukentėjusieji net buvo apgaulingai įtikinti padovanoti kaltinamiesiems naują „BMW X5“ markės automobilį, kurio vertė daugiau nei 88 tūkst. eurų.

Manoma, kad sukčių pora galėjo manipuliuoti ir kitų asmenų patiklumu, silpnumu, ligų ir mirties baime. Teismui perduotoje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti ir dar 4 asmenys, kurie kaltinamiesiems už jų tariamai teikiamas paranormalias paslaugas taip pat atsiskaitydavo įspūdingomis sumomis.

Skaičiuojama, kad kaltinamieji per 2019–2022 metus galėjo apgaule išvilioti bendrai beveik 600 tūkst. eurų iš 6 asmenų.

Atliekant tyrimą taip pat gauta duomenų, kad sutuoktiniai galimai kėsinosi neteisėtai įgyti milijoninės vertės nekilnojamojo turto. Įtariama, kad kaltinamoji įtikino parduoti vienam iš nukentėjusiųjų priklausančius pastatus, kurių bendra vertė 2,8 mln. eurų, o gautus pinigus perduoti jai. Vykdydamas nurodymus nukentėjusysis skelbimų portale buvo patalpinęs 2 iš 3 jam priklausiusių pastatų skelbimus, tačiau, suvokęs, kad tai gali būti nusikalstama veika, pardavimo procesą sustabdė.

Sutuoktiniams pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo. Moteris taip pat kaltinama dėl pasikėsinimo įgyti labai didelės vertės svetimą turtą, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)