Naktį iš penktadienio į šeštadienį DELFI patruliavo kartu su dviem Klaipėdos patrulių rinktinės pareigūnais ir stebėjo miesto gatves.

Nors dauguma renginių baigėsi apie vidurnaktį, tačiau tokiu metu miestas nemiega: gyventojai naujų linksmybių ieško baruose, klubuose, miesto skveruose ar gatvėse – kas geria, kas šoka ir dainuoja, kas bučiuojasi, kas mušasi.

Konfliktai dėl apmušalų ir verkiančios merginos bei vaikinai

Patruliuoti miesto gatvėmis su pareigūnais DELFI pradėjo apie vidurnaktį, tačiau miestas tuo metu buvo gana ramus. Iš pradžių buvo pranešta, kad Šimkaus gatvėje kilo muštynės, tačiau atvykus policijos ekipažui nebuvo matyti nė gyvos dvasios. Pareigūnai patikrino aplinkines mažas gatveles, tačiau visur buvo tylu ir ramu.

Apie dar vieną incidentą pranešta Liepų gatvėje, tačiau ir ten nuvykus pareigūnus pasitiko tykuma ir ramuma.

Konfliktų buvo kilę prie naktį veikiančios populiarios Klaipėdos kebabinės – čia susipyko keletas jaunuolių. Netoli tos pačios kebabinės esančioje stovėjimo aikštelėje į pareigūnus kreipėsi ir nepatenkintas taksi klientas.

Vyras skundėsi, jog taksistas jam grasina, nes jo draugas apvėmė jo automobilio sėdynes. Prie pareigūnų automobilio sugužėjo abi įpykusios konflikto pusės. Taksistas piktinosi, esą dabar jis negalės dirbti, nes niekas nesutiks važiuoti su apvemtu taksi, o sublogavusio vaikino draugas teigė, kad taksistas grasina jam ir nepasako, kiek jis galėtų būti skolingas už sugadintą sėdynės apmušalą.

Tačiau abu konflikto dalyviai nesutiko su policijos pareigūnų siūlymu rašyti pareiškimus, todėl toliau ginčijosi tarpusavyje: taksistas už sugadintus apmušalus paprašė 100 litų, o vaikinas vis tiek nesutiko mokėti. Galiausiai pasipiktinę vienas kitu abu vyrai išsiskyrė.

Nesant iškvietimų pareigūnai stebėjo gatves bei švenčiančiųjų būklę. Pavyzdžiui, netoli senamiesčio prie augalotų krūmų ant suoliuko ašaras liejo jauna mergina. Pasiteiravus, kas jai nutiko, mergina paaiškino, kad verkia dėl santykių su vaikinu. Kitoje gatvėje verkė vaikinas. Pasiteiravus, kur jis paliko savo merginą, vaikinas sakė „Ji čia“ ir rodė į kitą vaikiną.

Bandė paskandinti moterį

Žvejų gatvėje policijos pareigūnams taip pat teko raminti įsiašarojusią moterį, kuri šildėsi apsigobusi pledu. Kiaurai peršlapusi vyresnio amžiaus moteris ir jos artimieji ėmė pasakoti, kad doke, kur laikomi kateriai, trys vyrai bandė ją skandinti.

Kaip pasakojo įvykio liudininkai, ant katerio sėdėjo trys moterys, tarp jų ir nukentėjusioji, o pro šalį ėjo keletas merginų, kurios apsižodžiavo su sėdinčiosiomis. Su nukentėjusiąja buvusi moteris sakė, kad apsižodžiavus su viena iš praeinančių merginų, pastaroji gąsdino, esą jos sužinos, kas ji tokia esanti.

„Aš jai pasakiau, kad man po...ui, kas tu tokia“, - aiškino viena iš nukentėjusių moterų.

Tuomet, anot jos, po kiek laiko pasirodė vienas itin aukštas vyras su dviem žemesniais parankiniais ir tiesiog ėmė murkdyti vieną iš moterų į vandenį.

„Mes vos ją išgelbėjome, subėgo žmonės iš kitų katerių, mes visi ją traukėme“, - pasakojo viena iš moterų, sėdėjusių ant katerio su nukentėjusiąja.

Nukentėjusioji moteris sakė, kad gali atpažinti bent vieną iš ją užpuolusių vyrų. Užpultoji buvo labai išsigandusi, tačiau sutiko rašyti pareiškimą policijai.

Jos teigimu, visas užpuolimas turėtų aiškiai matytis doką stebinčios vaizdo kameros įraše, tačiau doko prižiūrėtojai policijos pareigūnams minėjo, kad stebėjimo kameros yra pačios pigiausios, todėl nėra aišku, ar vaizdo įrašo kokybė būtų pakankama.