Tyrimo metu paaiškėjo, kad nelegalių migrantų ketinimus nelauktai sugriovė pilietiškas taksistas. Jis apie įtarimą sukėlusius klientus pranešė policijai.

Pareigūnai sulaikė keturis migrantus: du indus, 19-os ir 21-erių, 20-metį afganistanietį ir 40-metį pakistanietį. Nė vienas jų neturėjo asmens dokumento, suteikiančio teisę atvykti ir būti Šengeno erdvėje.

Užsieniečiai buvo perduoti Šiaulių pasienio užkardos pareigūnams. Sulaikytieji migrantai apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre. Išsiaiškinus įvykio aplinkybes, ketvertas bus perduotas Latvijos pasieniečiams.

VSAT pareigūnai praneša, kad išsiaiškina atvejus, kai neteisėti migrantai per Lietuvą į Lenkiją keliauja naudodamiesi taksi ar pavežėjų paslaugomis. Pastaruoju metu pastebimas didėjantis vežėjų sąmoningumas. Per mėnesį tai jau trečias kartas, kai pasieniečiams perduodami neteisėti migrantai, apie kuriuos informuoja taksistai ar pavežėjai.

Rugpjūčio viduryje apie tris tokius pakeleivius pranešė „Bolt“ pavežėjas iš Panevėžio rajono. O paskutinėmis liepos dienomis kitas vairuotojas informavo, kad Joniškio rajone į jo automobilį įsėdo penki į migrantus panašūs keleiviai.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną įstatyme numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Transporto priemonė, kuria buvo gabenti migrantai, konfiskuojama.

Pastarąjį kartą pasieniečiams gegužės pradžioje įkliuvo „Bolt“ pavežėjas, jis neteisėtai vežė keturis užsieniečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją