„Ten ir konkurencinė aplinka, ir gražūs skelbimai, ir malonus aptarnavimas, ir klientų supportai, ir pagalbos gidai, ir atrakcijos“, – verslui būdingas ypatybes vardijo Marku pasivadinęs trisdešimtmetis. Tačiau šis verslas turi reikšmingų trūkumų – yra pogrindinis ir nelegalus, orientuotas tik į pelningumą ir savo klientus stumia į prarają ar net mirtį.

„Dabar žiauriai žmonės sėdę ant „kristės“ – net normaliausi degradais pavirsta: vagia iš namų, daiktus atidavinėja, šunis į „kristę“ maino. Tai taip neurotoksiška, kad niekada negalėsi turėti normalaus gyvenimo“, – įsitikinęs Markas, neslepiantis ir asmeninių nuopuolių.

Per metus narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis apsinuodijusių nepilnamečių padaugėjo net 55,4 proc. Kvaišalų vartojimo sukeltų mirčių skaičius Lietuvoje nuo 2021-ųjų vėl auga, o 2022 metais padidėjo net 40,3 proc., kai fiksuotos – 87 mirtys. Bet toli gražu ne viskas patenka į statistiką. Tai kas toliau?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)