Vilniaus apygardos teismo teisėja Leonarda Gurevičienė ketvirtadienį tęsė baudžiamosios bylos, kurioje motina su sūnumi kaltinami disponavę dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, nagrinėjimą.

Šioje byloje prokurorų kaltinimų sulaukė ir vilnietė Ala Budrienė, kuri, įtariama, kaip ir Levickai platino narkotikus. Tuo metu vilnietis Aleksejus Tichonovičius kaltinamas tik neteisėtai disponavęs narkotinėmis medžiagomis.

Mirtį nešančių kvaišalų platintojai buvo sulaikyti dar 2012-ųjų rudenį: pas sostinės Viršuliškių mikrorajone gyvenančius Levickus rasti beveik 23 g grynojo heroino.

Motina ir sūnus kurį laiką buvo stebimi – pareigūnai slapta įrašinėjo jų pokalbius telefonu. Būtent šie pokalbiai teisėsaugininkams padėjo atskleisti, kas dėjosi Levickų namuose – nors anksčiau dėl narkotikų teistas E. Levickas nusprendė prisiimti visą kaltę, tačiau, atrodo, narkotikų prekybai galėjo vadovauti būtent jo motina.

E. Levickas teisme pasakojo, kad vartojo narkotikus, kartais juos parduodavo savo pažįstamai A. Budrienei. Vyras tikino, kad pareigūnų užfiksuoti pokalbiai telefonu yra susiję ne su narkotinėmis medžiagomis, o kontrabandinėmis cigaretėmis – esą jis jomis taip pat prekiavo.

Kaltinimus dėl prekybos kvaišalais neigia ir D. Levickienė – moteris taip pat įtikinėjo, jog pardavinėjo cigaretes. Tiesa, kai kurių slapta užfiksuotų pokalbių, kuriuose, akivaizdu, kalbama apie kvaišalų dozes, ji net negalėjo paaiškinti.

„Aš žinojau, kad namie yra tik cigaretės“, – teisme sakė moteris.

Cigarečių pakelius moteris teigė slėpdavusi spintoje paklodėje, chalato ir švarko kišenėse. Būtent iš čia ji savo sūnui liepdavo pasiimti reikalingą kiekį, įtariama, narkotinių medžiagų, kai šis jai skambindavo telefonu.

D. Levickienė neneigė žinojusi, kad sūnus vartoja narkotikus: „Nemalonu, kai sūnus vartoja, o namuose randi švirkštus, visokius maišelius“.

Ji sakė, kad slėpdavo cigaretes nuo sūnaus, nes šis esą jas perkantiems žmonėms duodavo ir skolon.

„Aš esu padėties šeimininkas“, – D. Levickas teisme pareiškė, kad jo motina su narkotinėmis medžiagomis yra nesusijusi.

Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime laikomas vyras tikino, kad pareigūnai klaidingai interpretuoja jo pokalbius telefonu – esą jeigu eidavo kalba „puselę“ (įtariama, pusę gramo heroino), tai reikšdavo, jog asmuo domisi plonomis cigaretėmis, o jeigu apie didelę (vienas gramas heroino), tuomet omeny turėtos standartinio dydžio cigaretės.

Tačiau tokią Levickų versiją paneigė A. Budrienė – šiuo metu kūdikio besilaukianti moteris teisme pareiškė, kad narkotikų gaudavo ir iš motinos, ir iš sūnaus. „Jeigu namie nebūdavo E. Levicko, tuomet paimdavau pas jo mamą“, – sakė kaltinamoji.

Tokią versiją patvirtina ir ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai – jie mano, kad prekyba kvaišalais vertėsi tiek E. Levickas, tiek D. Levickienė.

Jeigu teisme bus įrodyta motinos ir sūnaus kaltė, jiems už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų grės laisvės atėmimo iki penkiolikos metų bausmė.