Antradienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos per Medininkų PKP vykusio visureigio „Land Rover“ ir juo standžia vilktimi traukiamo automobilio „Mercedes-Benz“ su lietuviškais registracijos numeriais dokumentus.

Abiejų transporto priemonių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau abejonių pasieniečiams kilo dėl 45-erių tadžiko pateikto vairuotojo pažymėjimo.

Šį dokumentą patikrinę išsamiau VSAT pareigūnai nustatė, kad Tadžikijos piliečio vardu neva Graikijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė.

Netikrą dokumentą pasieniečiams pateikęs užsienietis atsidūrė areštinėje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Tadžikijos piliečio laukia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Abi transporto priemonės perduotos jų pasiimti atvykusiam kitam, tvarkingus dokumentus turėjusiam vairuotojui, jis grįžo atgal į Baltarusiją.

Šią savaitę tai jau trečias atvejis, kuomet Vilniaus pasienio rinktinės veiklos teritorijoje pasieniečiams įkliūva suklastotus vairuotojo pažymėjimus pateikę užsieniečiai. Du tokius keliautojus sulaikė Lavoriškių PKP dirbę VSAT pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją