Lapkričio 29 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnai, vykdydami prevencines priemones, nukreiptas į narkotinių medžiagų pasiūlos ir paklausos mažinimą, patruliavo čigonų tabore ir stebėjo aplinką.

Patruliai netrukus užfiksavo čigonių sueigą ir, kilus įtarimams, nusprendė jas patikrinti. Pamačiusios artėjančius pareigūnus moterys išsigando, puolė į paniką, stengėsi atsikratyti neteisėtai laikomais daiktais, praneša Vilniaus policija.

Apžiūrėję įvykio vietą, policijos pareigūnai aptiko apie 260 g narkotinės medžiagos, įtariama, heroino, o atvykę tyrėjai, nustatę nusikalstamos veikos požymius, pradėjo ikiteisminį tyrimą ir skyrė laikiną sulaikymą, uždarydami įtariamąsias į areštinę.

Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, sostinės Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai surinko duomenų ir įkalčių dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., o Vilniaus apylinkės teismas tenkino prokuroro prašymą skirti dviem sulaikytoms moterims kardomąją priemonę – suėmimą. Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet patruliuojantys pareigūnai užfiksuoja sunkius ir labai sunkius nusikaltimus tabore.

Ikiteisminį tyrimą dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba, tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.