Apie 23.40 val. Vilniuje, J. Jasinskio g., prie Liubarto tilto, įkliuvo pirmoji iš dviejų šios nakties pažeidėjų. Vidutinio amžiaus moteris vairavo pilką „Nissan Almera“ žieminėmis padangomis su dygliais.

Patikrinus moters dokumentus, paaiškėjo, kad ji net neturi teisės sėsti prie savo automobilio vairo. Moters pažymėjimas leidžia vairuoti tik automobilį su automatine pavarų dėže, o jos „Nissan“ yra su mechanine.

Policijos duomenimis, moteris šiais metais jau buvo nubausta už lygiai tą patį, tačiau nepasimokė. Teismas skirs solidžią 289-434 eurų baudą arba areštą. Moteris replikavo, kad tiesiog neįperka „automato“, tad šitaip taupydama vairuoja jau 10 metų.

Taip pat, kaip įprasta, kartu su patruliais reide dalyvavo ir Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, tikrinantys taksi vairuotojus. Šiąnakt reikalavimų neatitiko tik vienas taksi automobilis, kadangi jo vairuotojas vežė keleives išjungęs taksometrą. Kaip teigė pareigūnai, tai leidžia įtarti, kad važiuojama už sutartą sumą ir nesumokant mokesčių.