Stiklui dužus staigiai spruko

Tai matė tiek stotelėje buvę, tiek tuo metu pro minėtą vietą važiavę žmonės. Jie net sudrausminti jaunuolių nespėjo, mat vos dužus stiklui, šie skubiai spruko į šalia esančius daugiabučių kiemus.

Deja, bet iškart po įvykio nei Kėdainių miesto seniūnija, nei policijos pareigūnai ar viešosios tvarkos sergėtojai pranešimo apie vandalų išpuolį nesulaukė.

Išdaužtą stiklą nauju pakeis seniūnija

Trečiadienį žmonės apie visą dieną gulinčias pabirusias stiklo duženas pranešė ne seniūnijai, o savivaldybei. Patikinta, kad stiklo duženos bus surinktos ir išvežtos.

Autobusų stoteles prižiūri ir esant reikalui tvarko Kėdainių miesto seniūnija. Ji užtikrino, kad bus pasirūpinta išdaužtą stiklą pakeisti nauju. Taigi, suniokotą stiklą teks pirkti iš mūsų visų, mokesčių mokėtojų, pinigų.

Jei pavyks nustatyti kaltininką, šiam teks paploninti piniginę. Dėl išdaužto paviljono stiklo, jei nesugadinta paviljono metalo konstrukcija, seniūnija patiria kelių šimtų eurų nuostolį, nes grūdintas stiklas brangus. Grūdintas stiklas stotelių įstiklinimui naudojamas todėl, kad dūžtantis paprastas stiklas sužalotų žmogų.

Visais atvejais kreipiamasi į policiją

Visais vandalizmo atvejais kreipiamasi į policiją. Kartais pareigūnams pavyksta nustatyti chuliganus.

Kėdainių miesto seniūnija gyventojų prašo nebūti abejingiems ir, pamačius niokojant autobusų laukimo paviljonus ar kitą miesto turtą, paskambinti seniūnijai ar policijai.

Seniūnija džiaugiasi bent tuo, kad pastaruoju metu vandalai aprimę, tačiau pavienių atvejų, kuomet išdaužiami stotelių stiklai, pasitaiko.