Tos nakties neprisimena

27 metų Deivydas dirba dirba vilkiko vairuotoju. Gavęs trumpų atostogų, jis su šeima – žmona Gintare ir dviem dukrelėmis, kurių vienai yra metukai, o kita rugsėjį pradės eiti į pirmąją klasę, atvyko į Šventąją.

Rugpjūčio 6-osios vakarą jaunas vyras su pusbroliu nusprendė praleisti laiką Šventosios naktiniame klube „Titanikas“. Žmona su mažais vaikais liko išsinuomotame poilsio namelyje.

„Pusbrolis pasakojo, jog nupirko du bokalus alaus, o Deivydas nugėrė tik pusę savojo. Po kurio laiko jis pakilo į naktinio klubo antrąjį aukštą, kur galima pažaisti biliardą. Jo pusbrolis pasakojo, kad dar apie 2.30 val. jį matė, o paskui sūnus tiesiog kažkur dingo. Jo pusbrolis pasigedo tada, kai jam paskambino mano marti ir paragino, kad jau laikas eiti namo“, – pasakojo G. Šveckienė.

Ji tikino, jog sūnus iš „Titaniko“ nebuvo išėjęs, esą taip tvirtina jo pusbrolis.

„Ilgos valandos nežinios, nes vis laukėme, kad jis pareis. Tačiau jau rugpjūčio 7 dieną, apie 8 val. ryte paskambinome į policiją, nes dingo žmogus. Mums pasakė, kad į Klaipėdos universitetinę ligoninę yra atvežtas neatpažintas jaunas vyras. Taip mes jį ir suradome“, – kalbėjo pašnekovė.

Deivydą buvo ištikusi koma, jis skubiai operuotas, nes jam buvo sulaužyta kaukolė ir ant smegenų išsiliejęs kraujas.

„Tada tik meldėmės, kad jis išgyventų. Jis pusantros paros buvo komos būsenoje. Laimė, jis jau atsigauna, po truputį sveiksta, tik neprisimena, kas įvyko, o ir gydytojai ragina jo nespausti. Gydytojų teigimu, stebuklas, kad sūnus išgyveno, nes esą po tokių traumų baigtis būna tragiška. Taip, mano sūnus stiprus fiziškai, jis sportavo, priklausė šauliams. Dabar, kai jis jau sveiksta, pradėjome aiškintis, kas atsitiko ir dėliojasi labai baisus paveikslas“, – kraupo G. Šveckienė.

Laikė uždarytą klubo patalpose?

Ji tikino neturinti pagrindo netikėti Deivydo pusbroliu, todėl kelia versiją, kad sūnus buvo sumuštas „Titanike“. Klubo darbuotojai, užuot iškvietę pagalbą, jauną vyrą esą laikė uždaroje patalpoje, galbūt norėdami nuslėpti nusikaltimą, kad nekiltų skandalas, o paskui išmetė į gatvę.

„Tai, kad jis buvo temptas yra akivaizdu, nes abiejose pažastyse yra kraujosrūvos. Lyg matyti ir kažkokia smaugimo žymė. Nors ir kaip bandėme sužinoti, kas atsitiko, mums nepavyko – „Titaniko“ darbuotojai nekalba, esą nieko klube neatsitiko“, – tvirtino Deivydo mama.

Jos įtarimus, kad sužalotas sūnus buvo laikomas uždarytas, sustiprina ir tai, kad jis netoli „Titaniko“ rastas jau po 7 val. ryte. „Jei jis sužalotas būtų gulėjęs lauke, manau, jog žmonės pagalbą būtų iškvietę gerokai anksčiau. Juk yra visokių praeivių, darbą anksti padeda miestelio valytojos. Nemanau, kad jie nebūtų matę gulinčio kruvino žmogaus. Be to, ir pusbrolis išvaikščiojo visą „Titaniko“ teritoriją“, – samprotavo G. Šveckienė.

Ji prašo visų, kurie ką nors žino apie šį įvykį, susisiekti su ja telefonu (8 677) 51 994 arba Deivydo žmona Gražina telefonu (8 600) 56 210.

„Labai tikimės žmonių pagalbos, gal tikrai kas nors ką nors matė. Kol kas tikrai nežinome, kas atsitiko, kas kaltas, ar tikrai Deivydas, nors jam grėsė mirtis, buvo laikomas uždarytas „Titanike“. Policijos pareigūnai skambino sūnaus žmonai ir tik pasiklausė, ar jis jau prisimena, kas atsitiko. Jis kol kas prisimena tik tai, kad buvo Šventojoje. Ir viskas. Dėkojame Dievui, kad sūnus liko gyvas, tačiau negalime leisti, kad tokie nusikaltimai būtų neišaiškinti“, – pagalbos prašė G. Šveckienė.

Versijų nebijo

Policijos departamento viešai skelbiamoje šalies įvykių suvestinėje nurodoma, kad „rugpjūčio 7 d. apie 7 val. Palangoje, Šventojoje, Kopų g., šalia kavinės, rastas komoje 27-erių metų vyras, kuris dėl galvos traumos paguldytas į Klaipėdos ligoninę. Rugpjūčio 11 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 135 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas).“

„Titaniko“ direktorius, kuris nenorėjo sakyti savo pavardės, rekomendavo jos ieškoti „Google“, o ten nurodoma, kad jis yra Kęstutis Rušinskis, tvirtino, jog naktiniame klube nebuvo sužalotas joks žmogus.

„Pas mus jau seniai tokie dalykai nevyksta. Be to, šią vasarą ir žmonių srautai labai maži. Apsaugininkai pasakojo, kad tą naktį muštynės vyko Kopų gatvėje, o vietą galima įvardinti, kad ir netoli „Titaniko“ ar „Vikingo“, ar „Paršelio rojaus“. Kopų gatvėje dažnai būna muštynių, policijos ekipažai važiuoja ir važiuoja“, – dėstė pašnekovas.

Išgirdęs, jog nukentėjusiojo artimieji kelia versiją, jog Deivydas buvo sumuštas „Titanike“, o paskui jo patalpose laikytas uždarytas, kad nusikaltimas neišaiškėtų, reagavo ramiai: „Tai absoliuti nesąmonė. Aš irgi galiu kelti įvairių versijų, pavyzdžiui, kad tas vyras pats išprovokavo muštynes. Tai – tik versijos. Žinau, kad pas mus jokių muštynių nebuvo, mes nieko nelaikėme uždarę. O kas nori, tegul kelia visokias versijas“.