Sulaikė du girtus vairuotojus

Policija skelbia, kad šventinę dieną buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam.

Po 17 valandos vakaro Kėdainiuose, Gedimino ir J. Basanavičiaus gatvėse automobilį „Toyota“ vairavo neblaivus 41-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,15 promilės.

Po 22 valandos Gudžiūnų miestelyje automobilį BMW vairavo neblaivus 42-ejų metų vyras. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 4,77 promilės.

Abiejų vairuotojų laukia teismas

Ir nors mokslinėje medicinos literatūroje 4–4,5 promilės įvardijama kaip mirtina dozė žmogui, tačiau šiam piliečiui medikų pagalbos neprireikė.

Abiejų vyrų vairuoti automobiliai uždaryti į policijos saugomų automobilių aikštelę. Vyrai nuvežti į areštinę.

Jų laukia teismas. Už tokius veiksmus jiems gresia netekti teisės vairuoti keletui metų, taip pat bus paskirta piniginė bauda, gali būti konfiskuotas automobilis ar net paskirta arešto bausmė.

Nepilnametei grasino daiktu, panašiu į pistoletą

Policija taip pat informavo, jog penktadienį, apie 8 valandą ryto, šalia miesto esančioje sodyboje kilus konfliktui, 18 metų jaunuolis trenkė į veidą septyniolikmetei merginai bei grasino jai daiktu, panašiu į pistoletą.

Įtariamasis ieškomas. Dėl grasinimo nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.