Pasak Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniosios specialistės Veronikos Večerienės, apsilankiusios gaisravietėje, negalią turintis vyras gyveno vienas, socialinių darbuotojų neįsileisdavo.

„Name jau buvo išjungta elektra. Viena iš gaisro priežasčių – netvarkinga elektros įranga. Mat vyras savavališkai nuo elektros stulpo ją buvo prisijungęs, privedžiojęs daugybę laidų, kurie ėjo iš pastato į pastatą. Visas namas ir kiemas buvo užverstas daiktais, kuriuos žmogus nuolat tempdavo į namus. Gaisras buvo pastebėtas per vėlai, kadangi namas nuošalioje vietoje. Gaisrą pamatė ryte į darbą važiuodami kaimynai“, – pasakoja V. Večerienė. Šio gaisro metu sudegė du pastatai, ugniagesiams pavyko išsaugoti ūkinį pastatą ir automobilį.

Šiais metais gaisruose jau žuvo 55 gyventojai, pernai per tą patį laikotarpį – 40. Kaip rodo tragiškos žūtys gaisruose, jie dažniau kyla būstuose, kurių gyventojai turi socialinių problemų ir dėl savo gyvenimo būdo negeba pasirūpinti saugumu.

„Bandydami gelbėti žmonių gyvybes ugniagesiai įdeda daug pastangų. Gaisrų metu šiais metais jie išgelbėjo 52 žmones. Deja, ugnis ir dūmai žudo labai greitai. Todėl dar kartą norime paprašyti gyventojų atsakingai elgtis visose gyvenimo situacijose Net ir vienas neatsakingai besielgiantis žmogus gali kelti didelį pavojų ne tik sau, bet ir kitiems. Kaimynų požiūris į saugumą dažnai irgi būna nepakankamas. Kad tuo reikia rūpintis, suvokiama, kai netenkama artimųjų ar turto“, – teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Departamento statistikos duomenimis, per ilguosius savaitgalius padaugėja gaisrų ir žūčių juose. Todėl ugniagesiai gelbėtojai, atsižvelgdami į išaugusią nelaimių tikimybę, prašo gyventojų saugiai elgtis su ugnimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją