Naktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Švenčionių rajono Jaciūnų kaimo apylinkėse. Pasieniečiai prie Glušnios ežero esančiame miške pastebėjo einančius tris vyrus, nešančius po ryšulį. Ši vieta yra maždaug už kilometro nuo valstybės sienos su Baltarusija.

VSAT pareigūnams iš tolėliau pareikalavus sustoti, vyrai metė ryšulius ir spruko. Vieną nešiką pasieniečiams pavyko sulaikyti. Kiti du pasinaudojo tamsa ir mišku paspruko. Į pagalbą pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi apieškojo vietovę, tačiau bėglių neaptiko. Jų paieška tęsiama.
Pasieniečiai nustatė, kad sulaikytasis yra 40-ies Vilniaus rajono gyventojas. Patikrinus tris ryšulius paaiškėjo, kad kontrabandininkai gabeno 5999 pakelius cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras. Po apklausos Vilniaus rajono gyventojas paleistas skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)