Oficiali Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija skelbia: „00.03 val. gautas pranešimas, kad Švenčionių r., Švenčionėlių seniūnijoje, Švenčionėlių m., Ateities g. 11 dega butas daugiabučiame gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė medinis 3-jų butų namas. Pastatas vieno aukšto, stogas dengtas šiferiu. 00.22 val. darbą pradėjo grandis su kvėpavimo organų apsaugos aparatais. 02.03 val. po degėsiais rastas stipriai apdegęs vyro (gim. 1966 m.) kūnas. Gaisro metu nudegė namo stogas, išdegė vieno kambario butas (3x2 m), aprūko ir sulietos kitos patalpos. Iš degusio buto išneštas dujų balionas.
Darbai gaisravietėje užbaigti 03.41 val.“.

Net ir nakties metu prisirinko nemažai į gaisrą subėgusių žmonių. Iš pat pradžių gesinant gaisrą susirinkę žmonės kalbėjo, kad viduje gali būti šeimininkas „Paška“. Ypač nerimavo, galimai, du sugėrovai...

Kad ir kaip ten bebūtų, atsakymą apie gaisro priežastį, veikiausiai, duos gaisro metu pasiaukojančiai dirbę ugniagesiai gelbėtojai, kiti atsakingi asmenys ir ekspertai. Vieną galima įtarti: jei šiltuoju metų laiku dauguma gaisrų kyla dėl neatsargaus rūkymo lovoje, tai šaltukui paspaudus nelaimių padaugėja dėl blogai įrengtų ar neprižiūrimų krosnių bei židinių.