Jie pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis ir sąvadavimo. Vyrai - į trečią dešimtį įkopę Lietuvos piliečiai - už grotų praleis nuo vienerių iki trejų su puse metų. Atlikę bausmę įkalinimo įstaigose, jie iš Švedijos bus deportuoti.

Jauniausiam nusikaltėliui, kuriam vos 21 metai, teismas skyrė griežčiausią bausmę: už grotų jis praleis 3,5 metų. Po to 10 metų jis negalės grįžti į Švediją. Vaikinas pripažintas kaltu dėl prekybos žmonėmis ir sąvadavimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Griežčiausiai nubausti lietuviai operacijai vadovavo iš Švedijos, o dar keturi užsiėmė sąvadavimu – klientų paieška, reklama internete ir pinigų surinkimu. Pinigai keliaudavo nusikaltėliams Lietuvoje.

Kaip teigia kaltintojas Larsas Agrenas, vyrai moterims pažadėdavo aukso kalnus, jei tik jos sutiks Švedijoje dirbti prostitutėmis.
Manoma, kad nusikaltėlių veiklos apyvarta nuo 2010 metų lapkričio iki 2011 metų rugpjūčio siekė apie milijoną kronų. Tuo tarpu sekso paslaugas teikusios lietuvės praktiškai nieko neuždirbdavo.

Vienai iš merginų, kuriai visai neseniai suėjo 19 metų, buvo pažadėtas 10 tūkst. kronų per dieną atlyginimas. Mergina iš mažo Lietuvos kaimelio noriai sutiko. Ji niekada nebuvo vertusis prostitucija, tačiau Švedijoje buvo verčiama per dieną aptarnauti 5-8 klientus.
Teismo teigimu, devyniolikmetė tapo prekeivių žmonėmis auka.

„Ji negavo nei vieno uždirbto cento. Tačiau buvo tokia naivi, jog paskui vyrus į Švediją nusekė net tris kartus“, - sakė prokuroras.
Šiuo metu merginai Švedijoje suteiktas saugus prieglobstis, jai leista pasilikti šalyje.