Pasieniečiai iš viso sulaikė net 12 Tauragės gyventojų, įtariamų cigarečių kontrabanda. Operacijos metu sekmadienį buvo sulaikyta ir 10 jų naudojamų automobilių, dauguma jų buvo pritaikyti kontrabandai vežti.

Pasaloje buvę VSAT pareigūnai prie Nemuno Jurbarko rajono Kalvelių kaimo ribose ėmė stabdyti du į šalies gilumą pradėjusius važiuoti automobilius „Subaru Legacy“, vienas iš jų buvo be valstybinių numerių.

Abu vairuotojai nepakluso pasieniečių reikalavimams sustoti ir dideliu greičiu spruko. Pareigūnai pradėjo jų persekiojimą. Taip pat buvo panaudotos priverstinio stabdymo juostos, vadinamieji „ežiai“, tačiau ir perdurtomis padangomis kontrabandininkai lėkė toliau.

Vienas iš jų taip važiavo apie 10 kilometrų.

Pasieniečiams vieną iš bėglių pavyko sulaikyti miške Liepgirių kaimo ribose, o kitą užspeisti kelyje Jurbarkas - Tauragė, Eičių kaimo ribose.

„Subaru Legacy“ be valstybinių numerių buvo gabenama 7500 pakelių cigarečių „Jin Ling“, kitu tos pačios markės automobiliu su laikinaisiais numeriais - 9990 pakelių cigarečių ,,Saint George Lights“.

Visos cigaretės buvo su rusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai Nemune sulaikė ir valtį su pakabinamu varikliu, kuria, įtariama, cigaretės atplukdytos į Lietuvą.

Tuo pat metu, kai vyko „Subaru Legacy“ persekiojimas, didelės pasieniečių pajėgos įvairiose Jurbarko ir Tauragės vietose ėmė triuškinti su sulaikytu kroviniu siejamą ir jau anksčiau stebėtą grupuotę.

Operacijoje Pagėgių rinktinės pasieniečiams talkino kolegos iš Vilniaus rinktinės, taip pat Jurbarko, Pagėgių ir Tauragės policija.

Asmenų persekiojimui buvo pasitelkta ir VSAT kinologų su tarnybiniais šunimis grupė. Minėtų rajonų miškuose, keliuose, gyvenamosiose vietovėse pareigūnų grupės vieną po kito sulaikė dar 10 asmenų, siejamų su kontrabandos gabenimu. Beveik visi jie sulaikymo metu priešinosi, todėl VSAt pareigūnai buvo priversti panaudoti jėgą, įtariamuosius raminti ašarinėmis dujomis, surakinti antrankiais.

12 sulaikytųjų uždaryti keturiose skirtingose areštinėse. Neatmetama, kad sulaikytųjų dar padaugės – VSAT operatyninkai šiuo metu ieško dar kelių įtariamųjų.

Pasieniečiai, be dviejų minėtų „Subaru Legacy“, operacijos metu sulaikė dar 8 automobilius.

Tai „Fiat Ducato“, „Subaru Legacy“, „Ford Mondeo“, du „Volkswagen Caravelle“, „Jeep Cheroke“ ir „Audi B4“.

Lengvieji automobiliai buvo paruošti kontrabandai vežti – juose paliktos tik vairuotojo sėdynės, o mikroautobusai, įtariama, skirti kontrabandininkų talkininkams, tarp jų vadinamieisiems žvalgams, vežioti.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.